[Entrevista] Oriol Saltor: 'Em venia molt de gust fer un treball amb so elèctric'

El músic santcugatenc presenta el disc 'Saltofler' on homenatja Mark Knopfler


  • Comparteix:

Oriol Saltor en la portada del seu nou treball 'Saltofler'/ Foto: Cedida per Oriol Saltor

Oriol Saltor en la portada del seu nou treball 'Saltofler'/ Foto: Cedida per Oriol Saltor

Després de dos treballs en solitari amb la guitarra espanyola, el músic santcugatenc Oriol Saltor presenta el seu tercer projecte, aquest cop amb la guitarra elèctrica. El seu nou treball, un EP titulat ‘Saltofler’, homenatja el guitarrista irlandés Mark Knopfler, una de les seves influències. Es tracta de temes creats per ell mateix que ja havia tocat en acústic i que ara arriben amb un nou so: elèctric i acompanyat de més instruments.

ESCOLTA-HO

Mark Knopfler és un dels músics que més t'han influït?
Sí, va ser el primer guitarrista elèctric que a mi em va captivar i ara m'ha vingut de gust fer aquest homenatge. És una barreja entre el seu estil i el meu. En aquest disc de cinc temes, totes són cançons meves.

El vas presentar el 15 de juny al Celler Modernista. Com va anar?
Molt bé, va ser una presentació amb banda, amb una bateria, un baix, una altra guitarra i jo i estava molt ple. El Celler Modernista és un dels llocs més macos per tocar a Sant Cugat. També ha sonat ja a El Siglo i de cara al setembre he de començar la promoció. Avui m'estreno amb vosaltres!

El nou disc arriba després de dos treballs amb la guitarra clàssica. Et venia de gust fer un canvi?
Molt! Perquè la guitarra clàssica era un repte per a mi, ja que havia fet classes de petit i feia molt que no la tocava. Llavors vaig fer els dos primers discs en solitari amb aquest instrument i ara em venia de gust el so de l'elèctrica, que també l'havia tocat abans. Del que també tenia ganes era de tornar a compartir amb altres músics sobre l'escenari, perquè guitarra clàssica suposa tocar sol.

Qui ha treballat amb tu en aquest projecte?
Jo vaig portar la versió amb la melodia i l'harmonia a en Ricardo 'Drummer', també santcugatenc, i a l'Arnau Pàmies al baix, Manel Expósito al piano i Sergi Güixens a les guitarres. Vam muntar una base i, després, amb en Jaume, el meu germà, vam gravar-ho a l'estudi. Després amb en Sergi Riera vam fer alguns efectes, com 'loops', per donar-li un to més modern.

Tens algun altre projecte entre mans?
Jo sóc molt inquiet, sempre vaig pensant a fer coses. Ara tinc al cap un projecte perquè m'agrada molt escriure i tinc molts escrits i estic pensant a veure si els combino amb música, d'un llibre-disc. Fa vint anys que faig música i vull englobar-ho tot. Amb en Jaume ja estem treballant en un disc elèctric de rock, encara no sé per quan però estem en marxa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.