La Xarxa s'estrena com a productor de ficció amb el film 'La vida sense la Sara Amat'

És el primer llargmetratge de Laura Jou i va sobre 'les primeres vegades'

Cultura

Publicat el 15/jul/19 per Roger Cuartielles

El primer amor d'estiu entre dos adolescents i la descoberta sexual posterior és la trama principal de 'La vida sense la Sara Amat'. El primer llargmetratge de la directora catalana Laura Jou i la primera coproducció en ficció cinematogràfica de La Xarxa de Comunicació Local, que s'estrena en aquest àmbit. El film s'ha projectat als Cinemes Sant Cugat aquest dilluns amb la directora, el conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena, i la directora de Cugat Mèdia, Mònica Lablanca.

La Xarxa ha capitanejat la producció del film juntament amb la productora de la cineasta Isona Passola, Massa d'Or Produccions. 'La nostra funció com a mitjans de comunicació de proximitat és fer sonar el planter', ha destacat el conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena, que creu que és un film molt 'territorial' i que també ha estat present en la presentació de la cinta a la ciutat. Cugat Mèdia és un dels mitjans catalans que forma part de La Xarxa de Comunicació Local.

Imatge de la presentació a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

AMPLIA'L Imatge de la presentació a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia


El film és un homenatge a l'adolescència. 'És un etapa de molts canvis que encara no té les durícies de la vida adulta', ha reflexionat la directora, especialista a formar joves intèrprets i que ara ha posat en pràctica aquesta experiència en el seu debut com a directora de llargmetratges. Jou ha treballat amb Biel Rosell i Maria Romera, dos joves actors que encarnen els dos protagonistes adolescents, en Pep i la Sara. Sense un guió marcat, explica, ha intentat que els actors desenvolupessin els personatges 'des del seu primer impuls'.

Una autenticitat i un customisme que s'ambienta en els anys 80 per recrear a la gran pantalla la trama de la novel·la homònima de Pep Puig, que l'any 2015 es va endur el Premi Sant Jordi i que Passola va pensar a adaptar el cinema només haver-la llegit. Pel·lícula i novel·la narren l'enamorament dels dos joves protagonistes, així com la desaparició de la noia una nit d'estiu per refugiar-se a l'habitació d'en Pep i viure el seu amor clandestinament.

El film, que es va estrenar divendres a tot Catalunya i ha esta premiat en festivals com el FIC-CAT 2019, es projectarà als Cinemes Sant Cugat fins aquest dijous en sessions diverses.







DECLARACIONS

Francesc Pena

És la nostra missió com a mitjans de proximitat. Potser altres van a buscar actors i actrius ja amb cert renom, però la nostra feina és fer sonar el planter.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Laura Jou

És una pena que ens fem grans perquè l'adolescència és meravellosa. Perdem molt en l'etapa adulta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio