Reconeixement a les dones per tancar la 15a edició de les Lectures a la Fresca

'La Casa de Bernarda Alba' ha posat punt final aquest dijous a un cicle dedicat a l'actriu Margarida Xirgu amb Lorca de rerefons


  • Comparteix:

La darrera lectura dramatitzada de les 15es Lectures a la Fresca ha omplert aquest dijous la plaça d'en Coll amb la representació de 'La Casa de Bernarda Alba', de Federico García Lorca. Una vintena de dones implicades ha posat de manifest el reconeixement i la reivindicació feminista en un cicle dedicat enguany a la figura de l'actriu Margarida Xirgu.

La directora artística de les Lectures a la Fresca, Dolors Vilarasau, ha destacat la figura de la Xirgu i ha definit com 'una meravella' dedicar-li les lectures. Vilarasau ha assegurat que l'actriu va ser una 'innovadora' en el món de l'art i una avançada del seu temps.

Com és habitual en les darreres edicions l'organització ha reconegut amb un guardó a persones vinculades a les arts escèniques. En aquesta ocasió els Amics de Pedra i Sang, organitzadors de la proposta, han optat per un doble premi a dues dones: l'actriu Carme González, protagonista d'aquesta darrera representació del cicle, i la modista Eulàlia Cortijos, responsable del vestuari de la majoria d'obres, també de 'La Casa de Bernarda Alba'.

El repartiment, encapçalat per Carme González, ha estat íntegrament femení, amb Encarna Adelantado, Roser Casamitjana, Cristina Sirvent, Gisela Figueras, Marta Jener, Martina Vilarasau, Maria Ten, Núria Ayala i Montse Noales sota la direcció de Dolors Vilarasau.




Dolors Vilarasau

Ha estat una meravella dedicar el cicle a Margarida Xirgu, una dona empresària, actriu, emprenedora. Una innovadora a les arts. Ha estat un cicle molt agradable de fer.

Dolors Vilarasau

Hi ha 20 dones, 16 d'elles actrius. 'La Casa de Bernarda Alba' és una obra magnífica, d'una gran força i també amb dificultat. Una obra emblemàtica que va estrenar Margarida Xirgu a Buenos Aires després de la mort de Lorca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.