Sam Abrams deixa la direcció de la Nit de Poesia per discrepàncies amb l'organització

L'autor i crític local assegura que amb els relleus al consistori i a la Intitució de les Lletres Catalanes 'hem baixat el nivell cultural'


  • Comparteix:

Era la primera vegada que Sam Abrams s'encarregava de la direcció del recital de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Era la primera vegada que Sam Abrams s'encarregava de la direcció del recital de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El poeta i crític literari santcugatenc Sam Abrams ha dimitit de la direcció de la Nit de Poesia, el recital que cada any se celebra a Sant Cugat dins el Festival Nacional de Poesia i que està previst que tingui lloc a l'octubre. L'autor assegura que ho deixa 'per motius morals' i per 'coherència', després del relleu a la direcció de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i a l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Cugat que, segons el seu criteri, 'han baixat el nivell cultural'.

Abrams explica que quan va acceptar l'encàrrec hi havia una regidora de Cultura i un director de la ILC 'que entenien el projecte'. L'autor reconeix que no ha parlat amb la nova tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ni amb el nou director de la ILC, Oriol Ponsatí-Murlà, però que no comparteix 'la idea de cultura' que tenen. Tot i haver presentat la seva dimissió, només ha parlat amb tècnics d'aquestes institucions i té 'la sensació que això es voldrà deixar sota la catifa'.

En referència al model cultural de la ciutat, Sam Abrams 'sospita' que la prioritat serà la cultura popular i tradicional i 'es deixaran de banda' altres públics. De fet, exigeix que les administracions 'es creguin' la cultura i 'apostin', també, per 'l'alta cultura' i compara 'ampliar les bases' que ERC 'predica' amb prioritzar la cultura popular i tradicional.

El crític i autor havia presentat un projecte que enfocava la idea del 'sempre' i de l''ara', amb poetes de diverses èpoques i generacions. Una temàtica que 'lligava perfectament', assegura, amb la commemoració de l'any Joan Brossa, aquest 2019, el centenari del naixement del poeta.




Sam Abrams

És un 'no' al que imagino que serà la idea de cultura a Sant Cugat amb la nova regidoria i a la idea de cultura que es desprèn a la Institució de les Lletres Catalanes. Amb el relleu hem baixat de nivell cultural.

Sam Abrams

L'equivalent d'ampliar les bases en cultura és fer cultura popular i tradicional. Em sembla de conya, però és només un tipus. La cultura va des de la popular i tradicional fins a l'alta cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.