L'Arxiu Històric Provincial de Barcelona s'ubicarà a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'objectiu és fer de Sant Cugat 'la ciutat dels arxius' reunint l'ANC i el futur Arxiu Provincial de Barcelona

L'objectiu és fer de Sant Cugat 'la ciutat dels arxius' reunint l'ANC i el futur Arxiu Provincial de Barcelona

Sant Cugat acollirà el futur Arxiu Històric Provincial de Barcelona. Així ho ha anunciat la consellera de Cultura, Caterina Mieras, que ha explicat que aquest arxiu compartirà recinte i part de les instal·lacions amb l'Arxiu Nacional de Catalunya. D'aquesta manera, Sant Cugat podria esdevenir, en un futur, la ciutat dels arxius del nostre país.

L'Arxiu Històric Provincial de Barcelona és un projecte que està pendent des de l'any 1980, ja que Lleida, Tarragona i Girona ja en tenen un. L'objectiu d'aquest arxiu és sistematitzar el patrimoni documental de la circumscripció de Barcelona, una tasca que ara fa només puntualment l'Arxiu Real de Barcelona.

Ara, el govern de la Generalitat ha decidit emplaçar finalment aquest arxiu a Sant Cugat, compartint recinte i part de les instal·lacions amb l'Arxiu Nacional de Catalunya. Aquest projecte pretén fer de Sant Cugat 'la ciutat de l'arxiu' de Catalunya. Així ho ha assegurat el director de l'Arxiu Nacional, Josep Maria Sans i Travé.

Josep Maria Sans Travé

Aquest és un pas endavant perquè Sant Cugat sigui la 'ciutat dels arxius'.Estem contents perquè el Ministeri de Cultura ha acceptat la proposta de lDepartament de Cultura de la Generalitat.


Per a Sans Travé, la creació d'aquest nou fons és imprescindible perquè funcioni correctament el sistema arxivístic català . El director de l'ANC ha afegit també que aquesta és una bona notícia per la ciutat de Sant Cugat, ja que passarà a ser la insígnia del patrimoni documental de Catalunya arreu del món.

Josep Maria Sans Travé

Serà bo per l'arxiu i sobretot per Sant Cugat, ja que passarà a ser la marca delpatrimoni documental de Catalunya arreu del món


Segons les previsions, el nou fons documental compartirà els serveis de documentació i la sala de consulta amb l'Arxiu Nacional de Catalunya. A banda, els responsables de l'arxiu negocien la construcció d'unes noves instal·lacions que alberguin el dipòsit documental. Per a Sans Travé, la concentració dels dos arxius en un mateix espai abaratirà els serveis dels investigadors i de documentació.

Aquesta iniciativa s'engloba dins el programa per 'Preservar el patrimoni i la memòria' del pressupost del 2005 de la Generalitat de Catalunya, al qual es destinaran gairebé 50 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.