El primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya ja té finançament per néixer

246 mecenes han aportat els diners necessaris per fer-lo realitat, entre ells els Geganters de Sant Cugat


Temes relacionats

El primer gegant amb discapacitat intel·lectual rep el suport de la colla gegantera de Sant Cugat (26/jul/19)


  • Comparteix:

Fins a 246 mecenes han fet possible el projecte / Foto: Aspasim

Fins a 246 mecenes han fet possible el projecte / Foto: Aspasim

El naixement d'en Normag, el primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya, cada vegada és més a prop. La Fundació Aspasim ja ha aconseguit els diners necessaris per fer-lo realitat després que aquest dimarts hagi acabat la campanya de micromecenatge que va inciar a la plataforma Verkami. Fins a 246 mecenes han recaptat més dels 150.000 euros fixats per finançar el gegant, que es construirà durant l'agost amb la intenció de donar-lo a conèixer a les festes de La Mercè de Barcelona. Entre els mecenes hi ha la colla gegantera de Sant Cugat, que hi ha aportat 200 euros. Com a recompensa, el nom de la colla apareixerà brodat a la faldilla d'en Normag.

La creació d'en Normag, el nom del qual fa referència a 'normaliat i màgia', vol contribuir a visibilitzar la diversitat funcional en el món geganter amb el primer gegant que té l'aspecte d'una persona amb discapacitat intel·lectual. 'És molt important que posem la diversitat funcional al centre de la plaça', ha destacat la responsable de comunicació de la fundació Aspasim, Aina Serra, a Cugat Mèdia.

Serra també ha agraït la col·laboració als més de 200 mecenes que han aportat el seu granet de sorra al projecte. 'Té molt de valor que una figura com en Normag sigui producte de tanta gent', ha dit Serra, que ha explicat que la mestra gegantera Dolors Sans s'encarregarà de la construcció del gegant.






Aina Serra

El fet que la creació d'un gegant com en Normag sigui producte de tanta gent té molt de valor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.