Una mostra de Josep Canals reivindica l'etapa santcugatenca de Casademont le Vieux

L'artista figuerenc va viure a la ciutat entre els anys 60 i 80


  • Comparteix:

El pintor figuerenc Francesc Casademont, conegut com a Casademont le Vieux, va viure a Sant Cugat entre els anys 60 i 80. Hi va arribar en busca de tranquil·litat i inspiració en una etapa artística en què va compondre prop d'una vintena de pintures de paisatges. Ara, una mostra de l'artista santcugatenc Josep Canals reivindica aquesta etapa santcugatenca amb una desena de les obres que Le Vieux va fer a la ciutat, i que des d'aquest dimarts s'exposa a l'actual Canals Galeria d'Art, ubicada al carrer Orient número 24.

'És un artista oblidat que cal recordar i reivindicar', ha defensat Canals en declaracions a Cugat Mèdia. L'artista santcugatenc ha destacat l'evolució pictòrica que l'estada a la ciutat va representar per a Le Vieux, que va passar d'una pintura 'més figurativa a una altra amb més gest i espàtula'.

Per a la seva filla, Berta Casademont -que aquest dimarts ha assistit a la inauguració de l'exposició-, Sant Cugat va suposar una espai de tranquil·litat per al seu pare, que no volia viure a Barcelona per evitar les aglomeracions i el brugit de les ciutats. 'A Sant Cugat vivia tranquil, al costat del Monestir i amb una vistes que l'inspiraven', ha destacat la filla, que ha explicat que a partir dels anys 80 el seu pare va tornar al camp quan la ciutat es va començar a urbanitzar.

L'exposició es podrà visitar fins al 30 de novembre a la Canals Galeria d'Art.




Josep Canals

Sant Cugat ha de recordar els artistes que han passat per la ciutat i que ens han fet poble d'art.

Berta Casademont

El meu pare va marxar a Sant Cugat en busca de tranquil·litat, vivia a prop del Monestir i tenia unes vistes molt inspiradores.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.