Arrenca 'Contratemps', el primer festival de música antiga de Sant Cugat

Diversos músics sancugatencs s'uneixen per apropar la música històrica a la ciutadania


  • Comparteix:

El cartell de la iniciativa / Foto: Música Antiga de Sant Cugat

El cartell de la iniciativa / Foto: Música Antiga de Sant Cugat

La música antiga ressonarà a la ciutat aquest cap de setmana de la mà del col·lectiu Música Antiga de Sant Cugat, que organitza la seva primera activitat com a associació. Sota el títol 'Contratemps, Músiques històriques ara', l'entitat oferirà des d'aquest divendres i fins diumenge una jornada per donar a conèixer sonoritats d'instruments d'èpoques diverses com el barroc. L'objectiu és mostrar les músiques històriques com 'quelcom proper i accessible' per a tots els públics amb xerrades, concerts i mostres instrumentals que tindran la música antiga com a eix vertebrador. Les propostes es repartiran entre l'Escola de Música de Sant Cugat, el Celler i el Claustre del Monestir.

El cicle donarà el tret de sortida aquest divendres a dos quarts de vuit del vespre a l'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels. Ho farà amb 'A day in six strings', una proposta musical a càrrec d'Esteban Mazer i Lixsania Fernández, que tocaran instruments com el clave i la viola de gamba, respectivament.

Dissabte tindrà lloc durant tot el dia una mostra d'instruments barrocs a càrrec dels lutiers Anna Andreu i Gerard Díaz al Claustre del Monestir. A més, al mateix espai i a partir de les onze del matí, hi haurà un contrast de violins barrocs i moderns amb Ricard Renart i Alzy Kim. La cirereta musical de dissabte la posarà l'òpera Bastià i Bastiana de Mozart interpretada per l'Ensemble Contratemps amb Elise Efremov en rol de soprano, Jorge Juan Morata de tenor, i Juan Carlos Esteve de baix-baríton.

La iniciativa acabarà diumenge a les dotze del migdia amb un vermut i 'una sessió de jam històrica' al Celler Cooperatiu.

Com explica Ricard Renart, violinista participant al festival, l'objectiu de la jornada és agrupar el conjunt de músics que viuen a Sant Cugat i que treballen en el món de la música antiga per apropar-la a la ciutat.


Ricart Renart

La idea és aprofitar el grup humà que hi ha treballant amb la música antiga i apropar-lo a Sant Cugat, i que la gent pugui gaudir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.