Sant Cugat es dona a la raó amb el nou cicle 'Enraonar'

El feminisme centrarà aquest primer espai de pensament i reflexió


  • Comparteix:

El nou cicle s'ha presentat aquest dimarts / Foto: Cugat Mèdia

El nou cicle s'ha presentat aquest dimarts / Foto: Cugat Mèdia

L'oferta cultural de Sant Cugat creix amb un nou cicle que neix amb la intenció d'oferir un espai pausat de reflexió. La paraula i el pensament donaran forma a 'Enraonar' per; des d'una visió transversal, col·laborativa i multidisciplinar; propiciar preguntes i respostes al voltant de temes centrals de la societat contemporània. Tota una declaració d'intencions que es fa visible amb el primer dels cicles, que abordarà la revolució feminista de la mà de conferències, tallers de lectura i projeccions.

POTS CONSULTAR AQUÍ TOT EL PROGRAMA

Per fer-ho possible, aquest primer cicle de tardor comptarà amb sis dones, de diferents camps, que són 'referents a l'hora de pensar el món en clau feminista'. Així ho ha defensat la coordinadora d'aquest primer programa, Begonya Saez, que es desenvoluparà sota el títol 'Pensar, sentir, fer la revolució feminista'. I és que la proposta arrenca sota la premissa que 'la revolució serà feminista o no serà' i així ho expondran les ponents des de disciplines com la literatura, la filosofia, la sociologia, l'economia, la història i l'art.

Complementaran el programa sis tallers de lectura i un cinefòrum organitzat per l'Ateneu que portarà als Cinemes Sant Cugat quatre projeccions.

Imatge de la presentació / Foto: Cugat Mèdia
Imatge de la presentació / Foto: Cugat Mèdia


Un nou cicle amb continuïtat
'Enraonar', que s'ha presentat aquest dimarts amb la participació també del filòsof Daniel Gamper, ha arribat per quedar-s'hi. Ja s'han previst dues edicions més d'hivern i primavera que tractaran l'estat del món i l'ètica, drets i deures, respectivament. La voluntat és que el cicle s'incorpori a l'agenda cultural de la ciutat i que estigui en sintonia amb propostes d'altres institucions.

'Ens mereixem aquests espais', ha sentenciat la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, qui ha destacat la limitació d'espais, especialment tranquils, de pensament i reflexió en l'actualitat. 'Enraonar és fonamental', ha compartit l'alcaldessa, Mireia Ingla, que a més s'ha felicitat per la temàtica de la primera edició ja que la intenció del nou govern és incorporar la perspectiva de gènere en totes les polítiques municipals.






Begonya Saez

Estic molt contenta de poder convidar dones que han estat i són referents a l'hora de pensar el món en clau feminista.

Esther Madrona

Ara sembla que preval més fer-ho ràpid que no pas aturar-se a pensar i reflexionar. Com a ciutadans ens mereixem aquests espais de reflexió.

Mireia Ingla

És cert que ara és fonamental. Ho fem un esforç o cada vegada ens trobarem menys en comptes de trobar-nos més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.