El patrimoni històric vitivinícola de Sant Cugat es cita en la 2a Fira de les Portadores

Com l'any passat, la fira s'ha celebrat al Celler Modernista

Cultura

Publicat el 28/set/19 per Clara Bardají

Sant Cugat recorda el passat agrícola de la ciutat amb la segona edició de la Fira de les Portadores, que ha arrencat aquest dissabte amb un dia ple d'activitats. Amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni històric vitivinícola de la ciutat, la fira s'ha s'instal·lat al Celler Modernista. La Fira de les Portadores, o Fira de Setembre, se celebrava durant el temps de verema a l'actual plaça d'Octavià. Aquesta, s'omplia de veïns vestits amb les seves millor gales i de parades amb productes i estris per a la recollida del raïm.

Un matí familiar i de jocs ha donat el tret de sortida aquest dissabte a la segona edició de la Fira de Portadores. La jornada ha continuat amb una premsada de raïm col·lectiva i una arrossada al punt del migdia en què han participat prop d'un centenar de persones. Ja a la tarda, el programa ha ofert tallers i un berenar tradicional de l'època. Els amants del vi també han pogut gaudir d'una classe magistral per aprendre a fer el teu propi vi amb la participació de diverses cooperatives catalanes. Passats els anys, els santcugatencs han pogut recordar com era la vida dels veïns avantpassats.

La Fira de les Portadores és una de les festes més importants del Sant Cugat rural. Per això, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha remarcat la importància de 'recuperar les tradicions santcugatenques i explicar-les a la societat'. Madrona espera, amb propostes com la Fira, 'aconseguir agafar el passat de la ciutat i fer-lo present'.


DECLARACIONS

Esther Madrona

Sant Cugat té una llarga història, un gran passat vitivinícola. Què millor que intentar recuperar aquestes tradicions i explicar-les a la societat d'avui en dia? Hem d'aconseguir agafar el nostre passat i fer-lo present.

Your browser doesn’t support HTML5 audio