107 homes per 16 dones: Adventícies alerta de la falta de paritat a l'escenari del Petits Camaleons


  • Comparteix:

Cartell del col·lectiu reivindicant més dones al Petits Camaleons / Foto Adventícies

Cartell del col·lectiu reivindicant més dones al Petits Camaleons / Foto Adventícies

El 87% dels artistes que formen el cartell de la 8a edició del festival Petits Camaleons són homes. El col·lectiu Adventícies reclama una major paritat a la programació artística i cultural de la ciutat i alerta de dades 'dramàtiques', sobretot al panorama musical, com les que sorgeixen d'una anàlisi del cartell del festival per a infants que tindrà lloc aquest cap de setmana a Sant Cugat. Ho han avançat Nerea Ruiz, Cristina Roda i Maria Soto, membres d'Adventícies, al magazín 'Sant Cugat a fons'.

ESCOLTA-HO

107 homes i 16 dones pujaran a l'escenari aquest cap de setmana, segons les dades oficials del festival que ha recollit el col·lectiu. Tres de cada quatre grups de la programació estan formats exclusivament per homes, mentre que hi ha un 15,6% de grups formats només per dones i un 9,4% que són mixtes. Des d'Adventícies reclamen que, precisament en un festival com aquest, dirigit als més petits, s'haurien de 'crear referents' per a les nenes.

Les dades de paritat del cartell del Petits Camaleons / Foto: Adventícies
Les dades de paritat del cartell del Petits Camaleons / Foto: Adventícies

La intenció del col·lectiu és fer anàlisi i crítica de la situació per, a partir d'aquí, construir. De fet, el col·lectiu reivindica que 'no hi ha excuses' per a no programar dones i s'ofereix a donar idees i buscar alternatives.

Adventícies ja va analitzar la programació de la Festa Major on, de fet, va organitzar un espectacle amb una norantena de dones sobre l'escenari.


Nerea Ruiz i Cristina Roda

El Petits Camaleons és el festival antiparitari. No han tingut gens en compte la perspectiva de gènere en la programació. / No hi ha excusa, és la seva 8a edició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.