Films de dones per enraonar sobre feminismes

La Mostra Films de Dones porta pel·lícules en clau femenina als Cinemes Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge de la presentació de la dona / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la presentació de la dona / Foto: Cugat Mèdia

La Mostra Films de Dones, que organitza l'Ateneu amb el suport del Servei d’Informació i Atenció a la Dona de l’Ajuntament (SIAD), se suma al cicle Enraonar, que en la seva primera edició tractarà sobre feminismes. D'aquesta suma d'iniciatives surt la projecció de quatre pel·lícules que ofereixen en forma i contingut una visió femenina. Els films es projectaran als Cinemes Sant Cugat cada segon dimarts de mes fins al desembre, a més del 26 de novembre amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Cada sessió es tancarà amb un col·loqui després del visionat.

La primera projecció serà el 8 d'octubre a dos quarts de vuit del vespre amb 'París era una dona' de Greta Schiller. La seguiran al novembre 'Tódalas mulleres que coñezo' de Xiana do Teixeiro, el 12, i 'Yeses' de Miguel Forneiro, el 26 de novembre. Totes dues formen part dels actes del Dia Internacional Contra la Violència Masclista. De fet, la projecció del 12 de novembre comptarà amb tres converses al voltant de les vivències als carrers i a l’espai públic de diverses dones. La mostra tancarà el 10 de desembre amb 'Cuatreros' d'Albertina Carri.

Aquesta iniciativa busca visibilitzar la dona, una tasca que com ha destacat el director de l'Ateneu, Toni Ramon, l'entitat té present en tota la seva programació. I ho fa, ha explicat la tinenta d'alcaldia d'Igualtat, Núria Gibert, amb un doble objectiu: donar espai a les dones tant des de la forma del seu treball com des del contingut de les pel·lícules que es projectaran.

Precisament, ha dit Gibert, cal incorporar la prespectiva de gènere des de la transversalitat i a tots els àmbits de l'acció pública.




Toni Ramon

L'Ateneu té en el seu ADN vetllar perquè la dona estigui present en l'àmbit cultural i social. No ens hem de fer la pregunta d'on són les dones.

Núria Gibert

Aquesta mostra té un doble objectiu. Hi ha la prespectiva de gènere com a objecte de reflexió i la dona com a subjecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.