De l'ensenyament a la guitarra: 36 anys després Joan Artigas aposta per la música

L'exprofessor presenta el seu nou disc, 'Silencis en veu alta', on homenatja Salvador Espriu i Pere Quart


  • Comparteix:

Va començar amb la música quan tenia setze anys i des de llavors, d'una manera o altra, sempre s'hi ha dedicat però en un segon pla. Ara que Joan Artigas, després de 36 anys dedicats a l'ensenyament, s'ha jubilat, ha apostat a jornada completa per la música. El seu últim disc 'Silencis en veu alta' homenatja Salvador Espriu i Pere Quart posant música als seus poemes. En directe al 'Sant Cugat a fons', Artigas ha interpretat els temes 'Cançó' (Pere Quart) i 'De vegades és necessari i forçós' (Salvador Espriu).

ESCOLTA-HO

L'exdirector de l'Angeleta Ferrer ha explicat que un dels motiu que l'han empès a tocar poesia he estat la voluntat d'elogiar la poesia catalana, una disciplina que, segons ha dit, 'està creixent en el present' de la mà de joves poetes. A més, Artigas ha reconegut que 's'ha deixat seduir per alguns textos', ja que creu que al final són ells 'que t'escullen a tu' i no al revés. De cara al futur, més enllà de musicar poemes, Artigas també està immers en un projecte de música popular a l'Aragó, on va viure fa anys i on conserva encara amics, amb qui vol tirar endavant aquesta idea.

Per escoltar-lo en directe, el 19 d'octubre farà un concert amb el pianista Sergi Sirvent a Sant Quirze del Vallès en l'esdeveniment 'Música al Jardí'.


Joan Artigas

Ara mateix hi ha una munió de poetes que estan publicant, gent jove i madureta, que estan fent crèixer la poesia catalana



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.