AJORNAT! Torna el Concurs de Pintura Ràpida Francesc Cabanas Alibau

L'última edició, la 17a, es va celebrar fa 10 anys


  • Comparteix:

Cartell de la iniciativa

Cartell de la iniciativa

* La proposta d'aquest diumenge s'ha ajornat. L'Ajuntament està pendent de tornar a fixar una nova data. Firart recupera aquest diumenge el Concurs de Pintura Ràpida Francesc Cabanas Alibau. Una proposta que arriba a la 18a edició després de 10 anys d'absència. El concurs de pintura a l'aire lliure pren com a tema de treball la ciutat de Sant Cugat. La inscripció, que és gratuïta, s'haurà de fer presencialment al Monestir el mateix diumenge de vuit a deu del matí, i hi ha categories tant d'adults com de juvenils i infantils. L'entrega de premis es farà a les set de la tarda del mateix diumenge al Claustre del Monestir en un acte públic. El guanyador s'endurà un premi de 1.250 euros.

Les obres premiades seran exposades del 22 al 31 d'octubre al Claustró del Monestir. Les que no hagin optat a cap dels premis es podran recollir el mateix diumenge a partir de la finalització de l'entrega de premis, o bé del 22 al 31 d'octubre a la Casa Aymat.

Francesc Cabanas Alibau
Francesc Cabanas Alibau va néixer el 12 d'octubre de 1909 a Barcelona i va morir el 29 de gener de 1985 a Sant Cugat. Des de 1922 va viure a Sant Cugat on va participar activament en les activitats culturals i artístiques de la població. Va participar en una primera exposició l'any 1930 i va seguir exposant regularment en galeries de Barcelona i altres poblacions de Catalunya, així com també de Madrid. Va compaginar l'activitat laboral amb la seva creativitat artística.

Amb els anys i l'experiència va crear un estil propi que va rebre molts elogis, així com també bones crítiques. Va traslladar el paisatge a les seves teles, amb una pinzellada enèrgica, i amb un realisme i lluminositat vibrant. Els temes més pintats per Cabanas Alibau van ser Sant Cugat del Vallés i el seu Monestir, la Costa Brava, Mallorca i Aragó, a més de bodegons i flors. Normalment, va realitzar les seves obres a l'aire lliure. També va escriure i editar diverses obres teatrals.

Descarrega't aquí el díptic amb les bases del concurs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.