Els 'gegants' de les escoles santcugatenques es llueixen pels carrers de la ciutat

Les figures de 16 centres educatius han participat a la 7a Cercavila d'Escoles


  • Comparteix:

Un total de 16 centres, 15 santcugatencs i un de Rubí, i més d'un centenar d'alumnes han desfilat aquest diumenge pels carrers de la ciutat amb els seus 'gegants'. La 7a Cercavila d'Escoles, organitzada pels Geganters de Sant Cugat i l'Ajuntament, ha reunit un any més les figures de les diverses escoles en una jornada festiva i multitudinària. Entitat i centres han lluït els petits gegants en una cercavila que ha posat punt final a la plaça d'Octavià amb l'entrega de records i una ballada conjunta.

Inicialment, la 7a Cercavila d'Escoles estava prevista per al 19 de maig però es va haver de suspendre per previsió de mal temps. Aquest diumenge, la jornada s'ha celebrat sense cap complicació i ha tornat a ser un èxit. Les figures festives de les diverses escoles participants han ballat al ritme de la música i acompanyats de famílies, mestres dels centres i dos gegantons de la colla, la Salut i el Monjo. Qui tampoc s'ha perdut la cita han estat els Caparrots de Sant Cugat, que s'han sumat a la festa amb els capgrossos infantils.

L'organitzadora i membre dels Geganters, Eva Tataret, ha explicat a Cugat Mèdia que des de l'entitat estan 'molt contents' per com han respost les escoles i les famílies al canvi de data i que, malgrat que no sabien 'si sortiria bé', hi ha assistit 'molta gent'. La Cercavila d'Escoles és una activitat que es 'treballa en horari escolar' però que es fa fora d'aquesta franja. Tataret ha afegit que aquest fet implica a tota la comunitat educativa: alumnes, mestres i famílies.

La setena edició de la trobada bianual, que té com a objectiu vincular la cultura popular i els alumnes, ha comptat amb la presència de totes les escoles públiques de la ciutat (Jaume Ferran i Clua, Collserola, Catalunya, Joan Maragall, Pi d'en Xandri, L'Olivera, Turó de Can Mates, Pins del Vallès, La Mirada, Gerbert d'Orlhac, Ciutat d'Alba i La Floresta), la concertada Avenç, el Centre Obert i el Teresa Altet de Rubí.


Eva Tataret

Estem molt contents perquè vam haver-la d'ajornar pel temps i no sabíem com sortiria però ha vingut molta gent. Es treballa en horari escolar però es fa fora de l'horari escolar i això implica tota la comunitat educativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.