La florestana Àngels Ribé, Premi Nacional d'Arts Plàstiques


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'Àngels Ribé / Foto: CC Kippelboy

Imatge d'arxiu d'Àngels Ribé / Foto: CC Kippelboy

L'artista florestana Àngels Ribé és el Premi Nacional d'Arts Plàstiques 2019, que atorga el ministeri de Cultura i Esport. El jurat reconeix així per unanimitat la seva trajectòria 'centrada en l'experimentació' i la situa com una pionera de les pràctiques conceptuals dels anys 70, així com un referent per a les generacions d'artistes posteriors.

Àngels Ribé
Nascuda el 1943, Àngels Ribé viu a la Floresta des de 1980. Va viure a París, on va entrar en contacte per primera vegada amb el món de l'art als anys 60, i a Chicago i Nova York. Ha fet instal·lacions efímeres i 'performances' que ha documentat amb fotografies, amb gran importància de la naturalesa. També ha treballat l'escultura amb ferro i amb llums de neó i al mateix temps va produir un extens treball gràfic. El 2012 també li van atorgar el Premi Nacional d'Arts Visuals. Aquest mateix any, ha estat distingida amb el Premi honorífic GAC (Galeries d'Art de Catalunya).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.