Els Castellers de Sant Cugat s'alcen a Lledoners per reclamar la llibertat dels presos

Els camises verdes han traslladat l'actuació de la Festa de Tardor al descampat davant el centre penitenciari per apropar-la a Raül Romeva


  • Comparteix:

Els Castellers de Sant Cugat s'han alçat aquest diumenge a l'esplanada davant de la presó de Lledoners per reclamar la llibertat dels 'presos polítics'. Els Gausacs ho han fet a l'actuació de la Festa de Tardor, que van decidir traslladar al costat del centre penitenciari per 'apropar-la' a Raül Romeva, membre de la colla i exconseller condemnat pel Tribunal Suprem. Els camises verdes han descarregat amb solvència el 4 de 8, el 3 de 7 i el 5 de 7 en una diada en la qual han estat acompanyats pels castellers de Barcelona i els de Sabadell.

La jornada ha donat el tret de sortida amb la lectura d'un manifest amb la qual els Gausacs han mostrat el seu rebuig a la sentència del procés, han condemnat la violència policial de les forces de seguretat de l'Estat i han reclamat l'alliberament dels polítics empresonats i el retorn dels exiliats. Centenars de persones han acudit a la cita que com és habitual ha començat amb els pilars simultanis de les tres colles.

El cap de colla dels Castellers de Sant Cugat, Martí Vinyes, ha posat en valor la feina feta per la colla 'en menys d'una setmana' i ha agraït a les dues colles convidades haver pogut adaptar-se al canvi d'ubicació de la diada. Els castellers de Barcelona han descarregat el 5 de 7, el 2 de 7 i de nou el 5 de 7, mentre que els Saballuts han portat a l'esplanada el 4 de 8, el 7 de 7 i el 5 de 7. Als pilars finals, i com ja és tradició, els Castellers de Sant Cugat han desplegat una pancarta amb el missatge 'Raül, et volem a casa'.

Després de l'actuació castellera ha estat el torn per a la resta d'entitats de cultura popular santcugatenques que també s'han desplaçat fins a Lledoners per apropar la Festa de Tardor a Romeva. Els Geganters, els Bastoners, els Caparrots, l'Entitat Sardanista i els Diables de Sant Cugat han estat els protagonistes del punt final a la celebració.




Martí Vinyes

Muntar la diada aquí és una cosa que hem fet conjuntament amb tota l'organització de la Festa de la Tardor. Estem molt contents de com ha anat tot plegat i que les colles convidades hagin pogut venir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.