'Amants i estalvis' o com la poesia pot salvar vides

L'espectacle de Jordi Lara per a la Nit de Poesia posa sobre l'escenari del Teatre-Auditori Sant Cugat experiències vitals amb els versos


  • Comparteix:

Jordi Lara té clar que la poesia, perquè es mantingui viva, no pot quedar-se només als llibres. 'La poesia als escenaris és doble poesia', explica. Es tracta d'una convicció que ha posat en pràctica aquest dimarts amb 'Amants i estalvis', l'espectacle de la Nit de Poesia que dirigeix i que ha posat sobre l'escenari persones que no destaquen per l''excel·lència artística', sinó per la seva qualitat humana. Són artistes que han explicat com els versos els han salvat la vida.

Laia Martínez i López, Juan Pérez Cobo, Qel Xiberta, Lildami i Nina da Lua són alguns dels artistes que han compartit amb el públic quina és la seva relació amb la poesia. En el cas de da Lua, explica a Cugat Mèdia que ella no va trobar els versos: 'La poesia em va trobar a mi!' Arran de patir una malaltia, l'artista es va apropar d'una manera diferent als versos: 'La poesia em va desbordar i el fet de viure-la en cada detall del que em succeïa és el que em va salvar', relata.

La preocupació dels artistes és, a través de la poesia, 'descobrir nous mons, noves persones, a si mateixos', detalla Jordi Lara.

Reconeixement institucional
La Nit de Poesia és un dels plats forts del Festival Nacional de Poesia (FNP) a Sant Cugat, que enguany celebra la 19a edició. L'alcaldessa, Mireia Ingla, s'ha adreçat al públic abans que comencés la representació i ha explicitat el reconeixement de Sant Cugat a les entitats de la ciutat i, en particular, a les culturals. Per a la republicana, la cultura 'cohesiona', genera 'empatia' i 'marca el camí'.

També ha participat de l'acte la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que ha coincidit en la lloança de l'alcaldessa cap a la cultura. Vilallonga ha posat en valor que el FNP sumi 20 edicions l'any vinent i ha fet una crida a totes les administracions a ser partíceps d'aquest tipus d'iniciatives.




Jordi Lara

L'espectacle posa sobre l'escenari qualitat humana. Vénen persones a qui la poesia ha salvat la vida.

Nina da Lua

En aquell fil prim entra la vida i la mort, la poesia em va desbordar i em va salvar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.