L'activista nigerià Chido Onumah, Memorial Joan XXIII 2019

El Memorial també ha guardonat la tasca del col·lectiu Dones x Dones amb el Reconeixement Frederic Roda


  • Comparteix:

Els reconeixements s'han presentat aquest dissabte a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

Els reconeixements s'han presentat aquest dissabte a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

L'Institut Víctor Seix de Polemologia (IVSP) i la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) concedeixen el 52è Memorial Joan XXIII al nigerià Chido Onumah en reconeixement per la seva tasca com a activista pels Drets Humans. Les organitzacions també han reconegut el col·lectiu Dones x Dones amb la Menció de Reconeixement Frederic Roda pel seu suport a dones que treballen en situacions de conflicte armat.

Chido Onumah, a més d'activista, també és periodista i escriptor. El 29 de setembre d'aquest any, Onumah va ser arrestat pel Govern de Nigèria per la seva lluita a favor d'un bon govern i contra la corrupció al país. L'IVSP i la Unipau li concedeixen el Memorial Joan XXIII per reconèixer la seva trajectòria en defensa dels Drets Humans. José María Perceval, de la Unipau, ha defensat que la implicació d'Onumah en la defensa dels Drets Humans ha pogut ser el factor que convencés el jurat per considerar-lo 'apropiat' per a aquesta menció.

Pel que fa a la Menció de Reconeixement Frederic Roda, des de les entitats s'ha decidit concedir-la al col·lectiu que s'autodefineix com antimilitarista i feminista, Dones x Dones. Així ho ha explicat la directora de la Unipau, Neus Sotomayor, que ha justificat aquest homenatge explicant que la tasca del col·lectiu té l'objectiu de donar suport a les dones que treballen en situacions de conflicte i que són 'constructores de pau'.

Els homenatjats d'enguany s'han donat a conèixer aquest dissabte en un acte que també ha comptat amb la presència del president de la Unipau, Arcadi Oliveres; i de la regidora d'Esports, Gemma Aristoy, qui ha animat a totes dues entitats a continuar amb la seva tasca i ha transmès 'el suport de l'Ajuntament'. La presidenta de l'Institut Víctor Seix de Polemologia, Montserrat Salvat, i el cofundador de la Unipau no han pogut assistir a la cita.




José Maria Perceval

És un escriptor i un investigador, però sobretot un defensor dels Drets Humans. Crec que això és el que ha determinat que el jurat l'així considerat apropiat per atorgar-li menció.

Neus Sotomayor

Elles mateixes es defineixen com un col·lectiu antimilitarista i feminista. Es dediquen a donar recolzament a dones que treballen en situacions de conflicte i que són constructores de pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.