Martí Vinyes deixarà de ser cap de colla dels Gausacs la temporada que ve

El casteller abandona el càrrec per enfocar-se en projectes personals i professionals


  • Comparteix:

Santiago Pie, president dels Gausacs i Martí Vinyes, actual cap de colla / Foto: Foto d'arxiu de Cugat Mèdia

Santiago Pie, president dels Gausacs i Martí Vinyes, actual cap de colla / Foto: Foto d'arxiu de Cugat Mèdia

Martí Vinyes, cap de colla dels Gausacs des de la temporada passada, deixarà el càrrec quan acabi la temporada. Els motius no tenen res a veure amb els castells sinó amb projectes professionals i personals que dificultarien la compaginació amb la figura de cap de colla. El seu relleu encara no es coneix perquè primer s'hauran de presentar candidatures i votar-les. Vinyes confia que, cap al gener o febrer, els Castellers de Sant Cugat ja tinguin els equips formats i el nou cap de colla. Tot plegat, ho ha explicat el mateix casteller en una entrevista al 'Sant Cugat a fons'.

ESCOLTA-HO

El cap dels Castellers ha assegurat que el càrrec li 'requereix molt de temps i molt d'esforç' i ara mateix, necessita 'pensar més a nivell professional'. Vinyes afegeix que 'estar al capdavant a nivell tècnic casteller requereix més esforç que venir a un assaig, exigeix una preparació, donar-hi voltes'.

'Cal fer autocrítica'
Els Castellers de Sant Cugat van tancar l'any el passat diumenge a la Diada dels Minyons de Terrassa. La del 2019 ha sigut una temporada marcada pels castells de 8 i on no s'ha pogut aconseguir finalment el 5, ja que, tal com ha explicat Vinyes, els 'ha costat molt arrancar i ser un gruix de gent important per poder assajar certs castells amb una tècnica nova'. Segons ha dit el cap de colla, ara 'cal fer autocrítica' i la manca de gent ha sigut el principal problema. 'Hem de ser capaços d'establir una millor metodologia, fer-nos més visibles, que el poble se senti atret pel que fem i ens vegi accessibles', ha expressat.




Martí Vinyes

Requereix molt de temps i molt d'esforç necessito poder pensar a nivell professional perquè estar al capdavant tècnic requereix més preparació que venir als assajos

Martí Vinyes

Ha estat un any complicat, ens ha costat molt arrencar i ser un gruix de gent gran per poder assajar castells des d'una tècnica força nova, ens hem esforçat però no hem pogut arribar a aquest 5 i 2 de 8 que en teníem moltes ganes



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.