Torna 'Pedra i Sang' aquest Nadal a Sant Cugat amb la mirada posada en el 20è aniversari

Es representaran vuit funcions obertes al públic entre el 25 i el 29 de desembre de la tradicional obra santcugatenca


Temes relacionats

Encarna Adelantado rep el Premi Gall d'Honor de Pedra i Sang en la preestrena de l'obra (21/des/19)


  • Comparteix:

Un moment de l'obra de 'Pedra i Sang' / Foto: Localpres

Un moment de l'obra de 'Pedra i Sang' / Foto: Localpres

'Pedra i Sang', la tradicional tragicomèdia musical basada en l'assassinat de l'abat Biure al Monestir de Sant Cugat durant la missa del gall de 1350, arriba a la 19a edició. Ja fa dues dècades que l'obra es representa cada Nadal, amb un parèntesi l'any 2004, quan només es va fer una lectura dramatitzada al teatre de la Unió. Els santcugatencs podran reviure la història al mateix entorn, la sala capitular del Claustre, entre el 25 i el 29 de desembre amb vuit funcions obertes al públic, a les vuit del vespre els dies de Nadal i Sant Esteve, a les set i a dos quarts de deu de la nit el 27 i el 28, i a les sis i a dos quarts de nou de la nit el 29.

Tot plegat en un espectacle 'arrelat' al poble i amb un factor 'identitari' que el fa diferent de qualsevol altra obra. Ho ha explicat la seva directora, Dolors Vilarasau, que també ha posat en valor arribar, pràcticament, a les dues dècades de tradició. 'La novetat seria que no hi ha novetat', ha explicat Vilarasau que, a més, ha agraït el suport a l'Ajuntament.

Com cada any, les escenes cinc i set es renoven amb temes d'actualitat. La primera, de fet, tracta qüestions locals que l'organització no ha volgut revelar i l'alcaldessa i la tinenta d'alcaldia han assegurat, en to distès, estar 'preparades i previngudes'. La majoria de l'elenc, encapçalat per Xavier Tor, Francesc Ollé, Ricard Mariné i Carles Martínez, i format com sempre per actors professionals i d'altres amateurs, ha assistit a una presentació on també s'ha posat en valor el paper del cor del poble, un 'personatge col·lectiu' que es renova cada any. Albert Santiago és el responsable de la direcció musical d'una obra de Josep Maria Jaumà amb la música de Joan Alavedra que, segons ha assegurat la seva directora 'va venir per quedar-se'.

Inicialment s'oferien sis representacions de 'Pedra i Sang' entre el 25 i el 28 de desembre, però l'organització ha afegit dues funcions extres el dia 29, ja que havien omplert ocupació en tots els passis. Les representacions afegides tindran lloc a les sis i a dos quarts de nou de la nit i només queden entrades disponibles per a la segona funció del dia. Les entrades es poden comprar a la web de 'Pedra i Sang' per un preu de 15 euros.


Dolors Vilarasau

La novetat seria la no novetat, en el sentit d'haver pogut fer prevaldre un espectacle que últimament sempre està pla i que té tan arrelament a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.