75 anys d'art santcugatenc en 38 portades

La revista Gausac recull els originals que han encapçalat els seus números en una exposició a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

L'exposició es pot veure a la Casa de Cultura / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

L'exposició es pot veure a la Casa de Cultura / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

La història de Sant Cugat no seria el mateix sense la revista Gausac. La publicació anual del Grup d'Estudis Locals (GEL) ha recollit durant 25 anys treballs acadèmics i d'investigació en l'àmbit de les humanitats relacionats amb la ciutat i és la principal font de coneixement científic sobre Sant Cugat. Ara, recull els originals de les seves 38 portades en una exposició que s'ha inaugurat aquest dimecres i es podrà veure fins al 25 de gener a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura.

ESCOLTA-HO

Més de 200 autors han escrit als 50 números de Gausac, que des de fa anys n'edita dos per any en una sola revista perquè, com ha explicat el seu director, Domènec Miquel, molts treballs no els cabien en una sola revista. Articles que han servit per generar coneixement sobre la ciutat i que han estat referència per a futurs estudis científics al voltant de Sant Cugat. De fet, un dels articles acumula fins a 250 referències i ha estat utilitzada fins i tot 'en estudis en anglès', ha explicat Miquel.

Una aventura que va començar el 1991 amb la creació del GEL i amb el primer número, l'any 1992. Les portades d'aquests 25 anys són per sí mateixes un tresor. 'A Sant Cugat tenim tres artistes que han estat Creu de Sant Jordi i els tres han fet alguna portada', ha explicat Miquel, que ha passat pel 'Sant Cugat a fons' juntament amb el president del GEL, Jordi Casas, i la comissària de l'exposició, Imma Pueyo. Els tres han destacat el valor de la mostra no només com a repàs històric a la revista, sinó també la seva vàlua artística de per sí.

Gausac també serveix com a anuari cultural de la ciutat, on es recullen actes i exposicions que es fan als equipaments més destacats de Sant Cugat.


Domènec Miquel

Al voltant d'unes 250 referències en bibliografies. Un article que ha trascendit i ha servit de base per molts altres treballs. Val la pena, és una revista local però hi ha articles en anglès que hi fan referència. Es tracta de generar coneixement.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.