Sant Cugat, Capital de la Sardana 2022

L'Entitat Sardanista de la ciutat afronta aquesta cita com un repte però amb il·lusió


  • Comparteix:

Sant Cugat serà la capital de la sardana 2022 / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat serà la capital de la sardana 2022 / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat serà Capital de la Sardana el 2022. Així s'ha donat a conèixer als santcugatencs aquest diumenge durant la ballada de sardanes organitzada per l'Entitat Sardanista de la ciutat. Aquest passat novembre, la Comissió Capital de la Sardana, amb seu a Perpinyà, ha acordat per unanimitat atorgar la capitalitat al municipi i ho ha fet públic aquest dissabte en un acte que ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona.

La capital de la Sardana té com a objectius contribuir a la difusió, el conreu i el prestigi social de la sardana, així com incrementar la seva cohesió en l'àmbit cultural a Catalunya i a Andorra. La presidenta de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, Elvira Anglès, ha remarcat que aquest reconeixement és 'un repte molt important' per a la ciutat i per al món sardanista local, tot i això es mostren 'animats' per poder treballar per 'tirar endavant la sardana'.

La presidenta de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, Elvira Anglès, i la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona / Foto: Cugat Mèdia
La presidenta de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, Elvira Anglès, i la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona / Foto: Cugat Mèdia

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, també ha assistit a la ballada de sardanes aquest diumenge a la plaça d'Octavià. Madrona ha assegurat que aquest nomenat és una 'molt bona excusa' per ajudar que la cultura santcugatenca aconsegueixi 'fer un pas més enllà' i permeti, també, 'donar a conèixer' totes les altres 'expressions i manifestacions culturals' que té Sant Cugat.

La capital de la Sardana també busca promoure i projectar el municipi designat com a Capital de la Sardana. En aquest sentit, Madrona ha afirmat que és una oportunitat per 'ser capaços d'aconseguir que Sant Cugat sigui coneguda arreu del país' i, també, 'una mica més enllà'.




Elvira Anglès

Ser Capital de la Sardana significa un repte molt important per a la ciutat i per al món sardanista de Sant Cugat. Som una junta molt animada a treballar per tirar la sardana endavant i vam pensar que aquest projecte era molt engrescador.

Esther Madrona

Aquesta és una molt bona excusa per aconseguir que la cultura santcugatenca faci un pas més enllà. A través de la Sardana, que sigui l'excusa perfecta per donar a conèixer totes les altres expressions i manifestacions culturals que té la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.