La 15a Cantata de Nadal de Camerata Sant Cugat posarà la dona al centre amb 'Ser mare'

Una vuitantena de persones participa en l'estrena d'una nova obra poeticomusical que 'tindrà més recorregut'


  • Comparteix:

Els responsables de l'obra enguany / Foto: Cugat Mèdia

Els responsables de l'obra enguany / Foto: Cugat Mèdia

La Cantata de Nadal de Camerata Sant Cugat arriba aquest diumenge a la 15a edició i ho fa amb l'estrena de 'Ser mare', una obra que combina els poemes de Mireia Calafell i la música de Joan Vives. Una vuitantena de cantaires i músics interpretaran al Teatre-Auditori un espectacle innovador que posa la dona, i en concret Maria, al centre de la història nadalenca.

El director de la proposta, Xavier Baulies, ha destacat que el 15è aniversari és 'una fita important'. Ha reiterat el compromís de Camerata Sant Cugat amb la creativitat i amb la contribució a la literatura musical i ha elogiat el binomi i la combinació entre els textos de Calafell i la música de Vives. De fet, s'ha mostrat convençut que l'obra tindrà més recorregut coral i s'expandirà arreu del territori.

A la presentació també hi ha assistit l'autora dels poemes, Mireia Calafell, que també farà de rapsode durant l'espectacle, que combinarà la part cantada del cor amb part recitada. Calafell ha explicat que li va interessar reflexionar sobre 'una part no tan amable del Nadal' des del punt de vista de Maria, la mare del nen Jesús que 'sempre ocupa un segon pla'. Una dona 'que sua, que sagna, que plora' i que mai representa un paper destacat en les històries nadalenques.

I precisament aquests textos 'colpidors' són els que van 'atrapar' el compositor, Joan Vives. Ha assegurat que aquesta idea d'un Nadal 'no convencional' és el que el va impulsar a escriure la música i que, des del primer moment, va voler incorporar la poetessa a l'espectacle.

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha posat en valor el treball en xarxa dels dos autors, així com la capacitat de posar la dona al centre que Calafell ha tingut amb els textos.

L'espectacle, amb un preu de 15 euros i una hora i mitja de durada amb intermedi, es podrà veure aquest diumenge a les set de la tarda al Teatre-Auditori.








Xavier Baulies

Ja està passant amb la col·lecció de les 15 cantates, que es programen a altres llocs, des de Sant Cugat estem fent literatura musical. Aquest any, a més, estem davant d'una obra que s'expandirà, es propagarà.

Mireia Calafell

Volia reflexionar sobre el Nadal subratllant una part no tan amable i fer-ho a través de Maria, que al Nadal passa sempre a ocupar un segon pla. És una dona que sua, que sagna que plora.

Joan Vives

El més important quan afrontes el terror del paper en blanc és tenir alguna cosa que t'enganxi molt. El sentit de la mare que la cultura occidental ha fet invisible, aquesta força, a mi em va atrapar molt.

Esther Madrona

Vull agrair aquesta capacitat d'aconseguir posar la dona al centre i de ser capaços d'explicar el paper de la dona i la funció social des d'una altra perspectiva, de tenir també sentiments negatius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.