Joan Torné, col·leccionista dels Tres Tombs: 'Si l'Ajuntament no se'n fa càrrec, ho hauré de cremar tot'

El carreter espera que totes les peces de la festivitat puguin acabar sent patrimoni de Sant Cugat


  • Comparteix:

Joan Torné té més de mil objectes de la festa de Sant Antoni Abat en una finca a la Carretera de Rubí / Font: Cugat Mèdia (Guillem Babitsch)

Joan Torné té més de mil objectes de la festa de Sant Antoni Abat en una finca a la Carretera de Rubí / Font: Cugat Mèdia (Guillem Babitsch)

A la carretera de Rubí, en una nau enmig de camps, es troba la història de Sant Cugat convertida en dotze carros de cavalls, eines del camp, portadores de raïm, màquines de segar, de ventar... Es tracta de més d'un miler d'objectes del camp que ha anat recopilant al llarg de tota la seva vida el carreter i col·leccionista dels Tres Tombs Joan Torné.

Quan Torné mori, probablement no quedi ningú a Sant Cugat que vulgui encarregar-se de mantenir tots aquests objectes, ha lamentat ell mateix en declaracions a Cugat Mèdia, durant una connexió al magazín 'Connectats'. 'Si l'Ajuntament no se'n fa càrrec, m'hauré de desfer de tot i cremar-ho', ha avisat Torné, que afegeix que hi veu una altra solució si l'àrea de Cultura no hi intervé.
Joan Torné sobre la taula de feina/ Foto: Cugat Mèdia
Joan Torné, col·leccionista de peces de Tres Tombs / Foto: Cugat Mèdia

El col·leccionista ha lamentat que no veu sensibilitat per part del consistori per convertir el material en patrimoni històric del poble i exposar-ho en un museu, destí final on els agradaria que acabessin totes les peces, ara guardades a la finca de l'expresident de la Comissió de Sant Antoni Abat, Josep Masó. 'No oblidem que Sant Cugat va ser pagès. Què passarà amb tot això? No es pot llançar!', ha expressat Torné, que ha afegit que els objectes també són història de la gent de poble, ja que molts d'ells són donacions.


Joan Torné

Tot el que s'ha pogut anar recollint, regalat de gent del poble, per no llançar-ho aquí ho tinc, en una nau plena de coses que no sé on aniran a parar



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.