Ramon Gener tradueix els set pecats capitals en música en un espectacle únic al Teatre-Auditori

El mediàtic músic i presentador ha estat acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Vallès en un concert que ha omplert l'equipament santcugatenc


  • Comparteix:

Els set pecats capitals traduïts en peces dels compositors cabdals de la música clàssica. Els set pecats capitals explicats a través dels Contes de Canterbury i transformats en melodies de Mozart, Wagner, Strauss i Txaikovski. El mediàtic divulgador cultural i presentador de televisió Ramon Gener i l'Orquestra Simfònica del Vallès han unit esforços per portar al Teatre-Auditori un espectacle únic carregat de lliçons, humor i, per descomptat, música.

Una classe magistral conduïda per Gener amb el públic santcugatenc d'oient escoltant de fons una banda sonora escollida explícitament per cada un dels pecats. Ira, enveja, luxúria, mandra, supèrbia, gola i avarícia explicades a través de notes musicals en un concert que ha exhaurit les entrades a l'equipament santcugatenc.

Una idea, la d'explicar els set pecats capitals amb música, que va sorgir de l'Orquestra Simfònica del Vallès, que va ser qui va proposar a Ramon Gener tirar endavant l'espectacle. Com ha explicat el divulgador en declaracions a Cugat Mèdia, 'la música té el poder de transformar qualsevol cosa en qualsevol emoció' i que la intenció de 'Els set pecats capitals' és explicar 'el perquè de tot plegat' a través de la música.

En aquest cas, la música també s'ajuda de la literatura per parlar sobre els pecats. Amb fragments dels Contes de Canterbury, una de les obres de capçalera de Gener, el presentador fa ús de la seva faceta de comunicador per 'explicar contes' i apropar la música clàssica a tots els públics.




Ramon Gener

Es tracta d'intentar entendre el perquè de tot plegat. La música no només és música. Amb la música es poden entendre moltes coses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.