Cervesa, mones de Pasqua, viatges i foc als 30 anys dels Diables

La colla celebrarà les tres dècades de vida amb un intens programa d'actes que vol implicar fins a 30 agrupacions de diables


  • Comparteix:

L'Encabronada serà un dels actes centrals de l'aniversari / Foto: Cugat Mèdia

L'Encabronada serà un dels actes centrals de l'aniversari / Foto: Cugat Mèdia

Tres grans correfocs, dos viatges i fins i tot una cervesa i una mona de pasqua. Els Diables de Sant Cugat volen fer-la grossa en la celebració dels 30 anys de l'entitat, que ara mateix supera els 230 membres i que té llista d'espera per entrar, especialment a la colla infantil. Tot plegat, inclòs en les habituals cites dels Diables, l'Encabronada, Festa Major i la Festa de Tardor.

ESCOLTA-HO

El president de l'entitat, Roger Ricart, i la responsable de Comunicació, Cristina Miranda, han passat pel 'Sant Cugat a fons' per avançar alguns dels detalls de la celebració, on volen replicar la iniciativa que ja van fer pels 25 anys, quan van convocar 25 colles per un gran correfoc. L'experiència, però, els farà dosificar la proposta i dividir-la en 10 colles per cadascuna de les cercaviles: Encabronada, Festa Major i Festa de Tardor. Les colles ja estan decidides i falta tancar serrells amb l'Ajuntament. Una selecció que no ha estat fàcil, ja que la resposta a la crida ha estat molt satisfactòria perquè, ha afirmat Miranda, 'els Diables de Sant Cugat ja s'han fet un nom' a Catalunya.

La celebració, però, no es quedarà en les activitats habituals de la colla i tindran a veure també amb la gastronomia i els viatges. Els Diables preparen una cervesa especial per celebrar l'aniversari, a càrrec de LaFem, i una mona de pasqua temàtica, que se sortejarà per finançar part de la celebració. La colla també farà dues sortides importants, a Mallorca i a Polònia, on celebraran els 10 anys de la seva colla fillola a Czestochowa, que s'ha fet gran amb el pas dels anys i ha incorporat altres manifestacions de cultura popular catalana com els Bastoners.

Tot plegat, amb l'objectiu de celebrar la bona salut de la colla, que ara mateix supera els 230 membres i que ha consolidat dues vessants, la d'adults i la de nens, fins al punt que ara mateix hi ha llista d'espera per entrar a la dels menuts, i les incorporacions a la dels grans es fan només una vegada l'any. En principi, l'objectiu és estabilitzar aquests números i mantenir una estructura similar en els propers anys, però Ricart ha admès que a la colla hi ha 'gent que té idees molt bones' i que és difícil assegurar que no apareixeran novetats. A la carta dels Reis hi posen, això sí, una bèstia per la colla de Diablons.




Cristina Miranda

Hem fet la crida per xarxes socials i hem tingut moltíssima resposta. Hi ha llista d'espera per entrar a Diables i també per venir a cremar a Sant Cugat. Ens hem fet un nom en aquest món i la resposta ha estat molt positiva.

Roger Ricart

Aporten idees, jo ara estic parlant d'estabilitzar però ja corre la idea de la bèstia infantil. Sempre apareix gent a la colla que té idees molt bones i ganes de tirar-les endavant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.