El Cor Participatiu de la Gent Gran porta el públic de Sant Cugat a un viatge pel Mediterrani

La tercera edició del 'Canta Gran' a la ciutat ha pujat 180 cantaires a l'escenari del Teatre-Auditori


  • Comparteix:

El Cor Participatiu de la Gent Gran ha portat el públic del Teatre-Auditori a un viatge per les costes del Mediterrani amb la tercera edició del 'Canta Gran', un projecte coral biennal creat per a la gent gran. L'espectacle d'enguany, 'Mare Nostrum', ha ofert un repertori de música mediterrània amb cançons adaptades al català i portades de ciutats i països que rodegen aquest mar. Les veus d'uns 180 cantaires majors de 60 anys han pujat aquest dissabte a l'escenari i han fet vibrar l'equipament santcugatenc.

En aquesta cita, el cor participatiu s'ha acompanyat de Laia Rius com a veu solista i violí i Celeste Alías a la veu solista, Marta Puig al piano i l'acordió, Esteve Colomés al contrabaix, Marc Vall a la percussió, Martí Marsala a la trompa i Laia Pujol al clarinet. El 'Canta Gran' té com a objectiu principal dignificar i dinamitzar aquest col·lectiu amb un gran espectacle conjunt.

L'encarregada de la coordinació i la direcció musical, Montserrat Meneses, ha lloat la iniciativa i assegura que és 'un gran plaer' treballar amb el col·lectiu de la gent gran. 'Ho viuen d'una manera molt intensa', explica Montserrat, i es mostren 'infinitament' agraïts quan la societat està per ells.

El director d'escena, Ignasi Tomàs, destaca que el cor és com 'un equip' i aconsegueix convertir les més de 180 veus que el formen en 'una sola'. Tomàs defineix l'espectacle com 'magnífic'.

El repertori, format per 12 peces, arrenca el viatge a Israel i continua per Grècia, Algèria, Catalunya, Mallorca, França, Síria, Catalunya, Espanya, Greco-llatina, Itàlia i acaba aterrant de nou a Mallorca. El públic ha pogut gaudir de cançons com la catalana 'La gata i el belitre', la italiana 'Bella Ciao' i la mallorquina 'Ton pare no té nas'.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, també ha assistit a l'estrena d'aquesta nova edició del 'Canta Gran'. Abans de l'inici de l'espectacle, Ingla ha ofert unes paraules al públic i als cantaires i ha afirmat que 'recordar el passat' de Sant Cugat a través de les memòries del col·lectiu de gent gran que hi viu des de fa molts anys és la 'millor manera' d'afrontar el futur. L'alcaldessa ha recordat que la gent gran es mereix 'tenir accés a la cultura i a l'oci' i es referma en el seu compromís de complir aquest 'repte' i aquesta 'obligació'.






Montserrat Meneses

És un gran plaer poder treballar amb el col·lectiu de gent gran perquè ho viuen d'una manera molt intensa. Cada assaig és una oportunitat de sortir i d'estar amb gent. Veure que estem una mica per ells t'ho agraeixen infinitament.

Ignasi Tomàs

És un equip, un cor fantàstic. Un cor tracta en què ningú sobresurti i ho aconsegueixen. És una sola veu i és magnífic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.