Un Ball de Gitanes de rècord omple Sant Cugat de tradició amb 400 balladors

La plaça d'Octavià s'ha convertit en l'escenari d'una de les cites més esperades del Carnaval


  • Comparteix:

El Ball de Gitanes, una de les cites més esperades del Carnaval de Sant Cugat, ha omplert la plaça d'Octavià amb 400 balladors en una edició de rècord. El tradicional ball s'ha celebrat aquest Dissabte de Carnaval i ha demostrat ser una activitat que creix amb el pas dels anys. Dels 328 participants del 2019, el Ball de Gitanes ha assolit enguany una xifra històrica. Centenars de dansaires vestits de gitanos i gitanes han inundat la plaça d'Octavià de ball, música, colors, mocadors i tradició.

La cita ha començat al matí quan quatre cercaviles de Gitanes s'han lluït pels carrers de Sant Cugat fins a la plaça de Pep Ventura i juntes han baixat fins a la plaça d'Octavià. Per escalfar motors, el Ball de Velles i el Gall del Carnaval han intervingut primers. Les Gitanes s'han fet seva la plaça amb una coordinada entrada des de quatre punts diferents. La cita d'aquest Dissabte de Carnaval ha acabat amb el públic sumant-se a la festa.
Colors i mocadors del Ball de Gitanes han inundat la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia
Colors i mocadors del Ball de Gitanes han inundat la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

Tot i el gran repte que suposava haver d'enquibir a la plaça i coordinar les 400 Gitanes, la comissió del Ball de Gitanes es mostra satisfeta d'una nova edició que, després de mesos d'assajos, ha tornat a ser un èxit. Que la demanda per participar en la cita 'segueixi creixent' cada any és 'bonic', explica la membre de la comissió Anna Mayol, però 'espanta' perquè gairebé no hi caben a la plaça els centenars de balladors. Així i tot ho han fet possible i ja es posen mans a l'obra per 'solucionar el tema de l'espai' de cara al Ball de Gitanes del 2021.

Ball de Velles
Abans de l'inici del Ball de Gitanes, 'les velles' prenen la plaça d'Octavià per oferir un breu espectacle d'humor amb un toc de crítica social. Enguany, les iaies han centrat la seva sàtira en l'emergència habitacional a Sant Cugat.



Anna Mayol

La valoració és positiva, que cada any segueixi creixent és bonic. Però no deixa d'espantar una mica perquè no s'hi cap gaire a la plaça i implica molta feina. Ja comencem a veure com solucionem el tema espai de cara a l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.