L'Ajuntament celebra que el retorn dels 'Papers de Salamanca' estigui cada dia més a prop


  • Comparteix:

L'alcalde accidental, Joan Recasens, demana que la decisió delgovern espanyol s'apliqui a la totalitat dels documents espoliats durant la Guerra Civil

L'alcalde accidental, Joan Recasens, demana que la decisió delgovern espanyol s'apliqui a la totalitat dels documents espoliats durant la Guerra Civil

L'Ajuntament de Sant Cugat fa una valoració molt positiva de l'anunci del ministeri de Cultura assegurant que assumirà el dictamen de la comissió d'experts recomanant el retorn dels 'Papers de Salamanca'. L'alcalde accidental, Joan Recasens, ha demanat però que aquest retorn sigui de tots els documents de forma íntegre i ha manifestat la seva esperança que l'oposició de Salamanca no endarrereixi excessivament aquest retorn dels papers espoliats durant la Guerra Civil.

El retorn dels 'Papers de Salamanca' està cada dia més a prop. Així ho ha manifestat l'alcalde accidental, Joan Recasens, després que el ministeri de Cultura hagi anunciat que assumirà el dicatem de la comissió d'experts i retornarà aquests documents als seus legítims propietaris.

Tot i això, Recasens ha demanat que aquesta decisió s'apliqui a tots els papers, i no només a una part, i ha manifestat l'esperança que l'oposició de Salamanca i de la Junta de Castella i Lleó no acabi convertint-se en una excusa per retrassar més aquesta devolució.

Joan Recasens

La valoració no pot ser una altra que positiva, però esperem que no es posin entrebancs que serveixin d'excusa per retardar aquest retorn i també que es retornin tots els documents.


L'alcalde accidental de Sant Cugat ha volgut agrair especialment la tasca feta per la Comissió de la Dignitat, una feina que finalment servirà per posar fi a una injustícia històrica i començar a 'tancar les ferides'.

Joan Recasens

El que hem de fer és agrair a la Comissió de la Dignitat la fiena que ha fet i està fent pel retorn dels papers.


Amb l'anunci del govern de l'Estat, comença a fer-se realitat el lema que, des de fa setmanes presideix el balcó de l'Ajuntament del municipi, 'Volem tots els papers'.

Recordem que aquests documents que van ser espoliats durant la Guerra Civil, es dipositaran a l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.