Com afronten les llibreries i les floristeries de Sant Cugat la suspensió de Sant Jordi?

El 23 d'abril és una de les dates més bones pel que fa a les vendes d'aquests comerços


  • Comparteix:

Sant Jordi és una de les dates bones per a les llibreries / Localpres

Sant Jordi és una de les dates bones per a les llibreries / Localpres

La Diada de Sant Jordi queda ajornada, com a mínim, fins al juny. Una decisió que provoca un estat d'incertesa entre els grans protagonistes d'aquesta data. Les llibreries i floristeries de Sant Cugat afronten aquest canvi amb 'por' però, a la vegada, amb esperança que la ciutadania respongui tan bé com si fos el mateix 23 d'abril i surtin massivament als carrers a comprar i regalar llibres i roses. De tot plegat n'han parlat Pablo Giménez, propietari d'El Celler dels Llibres, i Sònia Pagès, d'Amazònia Flors, al magazín 'Sant Cugat a fons'.

ESCOLTA-HO

Sant Jordi és una de les dates més bones pel que fa a vendes d'aquests dos comerços. Com explicava Pagès, la diada pot suposar el 30% de la facturació anual d'una floristeria mentre que per les llibreries, la xifra pot ser superior. Giménez ha detallat que Sant Jordi és la data més important per a ells, seguit del Nadal. Per això, l'ajornament de la diada pot ser 'un problema'. Tant des de la llibreria com des de la floristeria coincideixen que el millor és que la nova data sigui al més aviat possible i no s'esperi a l'inici de les vacances d'estiu.

Pagès, de la floristeria, es mostra positiva davant el canvi, ja que considera que Sant Jordi és una de les celebracions més esperades pels catalans i, malgrat un ajornament, està convençuda que Sant Cugat sortiria a passejar pel carrer i a gaudir de les paradetes de roses i llibres. El que més li preocuparia a ella, assegura, és que finalment la diada se suspengués definitivament.

Per la seva banda, Giménez es mostra més pessimista. 'Per molt que ho ajornis, les vendes ja no són les mateixes', assegura. Així i tot, el llibreter desitja que la ciutadania, per molt que sigui més enllà del 23 d'abril, no deixi de celebrar Sant Jordi. Un cop acabi la crisi pel coronavirus i que pot deixar malferits els petits comerços de la ciutat, Giménez espera que la gent 'tingui moltes ganes de col·laborar' amb les floristeries i llibreries de la ciutat i 'vulguin fer un Sant Jordi molt bo'.




Pablo Giménez

Espero que la Sònia tingui raó i que la gent, i més sortint d'aquesta crisi, tingui moltes ganes de col·laborar amb floristeries i llibreries locals i que vulguin fer un Sant Jordi molt bo. Però em fa una mica de por.

Sònia Pagès

És difícil una solució. Però Sant Jordi és una cosa molt nostra i als catalans ens agrada sortir al carrer i celebrar-lo. Sant Jordi funcionaria. Sóc positiva i crec que Sant Jordi sempre ve de gust celebrar-lo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.