La cultura popular de Sant Cugat també es reclou

Les entitats busquen solucions per mantenir el contacte amb la Festa Major a l'horitzó


  • Comparteix:

El material donat pels Diables / Foto: Diables de Sant Cugat

El material donat pels Diables / Foto: Diables de Sant Cugat

El confinament també ens deixa sense danses, foc i pirotècnia i les entitats de cultura popular també intenten sobreposar-se al sotrac mantenint el contacte amb els seus membres i preparant, com es pot, futures cites del calendari. Activitats com la gran festa d'aniversari del Grup Mediterrània, el 18 d'abril, o l'Encabronada, el 9 de maig, pengen d'un fil i els grups es veuen ja amb la Festa Major a sobre. Per això, fan el màxim ús possible de la tecnologia per mantenir els ànims i també engeguen iniciatives solidàries per ajudar a la lluita contra el virus.

ESCOLTA-HO

Fer classes a distància és complicat i més encara quan es parla d'infants. Andansa, l'escola de l'Esbart, assumeix que de moment no es podran fer i els seus professors s'han dedicat a penjar vídeos a Instagram perquè els alumnes puguin passar una bona estona imitant balls. Anna Bastida, la directora de l'escola, explica que no té cap voluntat pedagògica, sinó més aviat lúdica, i que reclama d'una gran implicació de les famílies perquè els petits puguin gaudir-les.

També el Grup Mediterrània treballa a distància com bonament es pot. S'envien exercicis i consells i el cos de dansa treballa per preparar els espectacles que vénen, amb un ull posat als actes de celebració del 25è aniversari, que no ofereixen gaire certeses. La balladora Paula Galván ha explicat a Ràdio Sant Cugat que assajar sense contacte és complicat però que es van adaptant a aquest nou format per no aturar l'activitat.

Els Diables, per la seva banda, tenen una data marcada al calendari, l'Encabronada, el 9 de maig, i no s'atreveixen a afirmar que es pugui fer. Tot i així, la colla segueix activa i van sorgint iniciatives com la de donar mascaretes i ulleres a Protecció Civil per lluitar contra la pandèmia. El president de l'entitat, Roger Ricart, s'ha mostrat caut i assenyala que esperen esdeveniments per prendre decisions de cara al futur. En qualsevol cas, remarca que els Diables s'adaptaran a la realitat que hi hagi una vegada hi hagi el confinament i que s'hauran de posar d'acord amb Ajuntament i altres entitats per planificar els propers mesos.






Anna Bastida

Han de guiar-se amb les famílies. El alumnes més grans sí que són més independents i poden fer alguns moviments, però amb els més petits ens complica una miqueta més.

Paula Galvan

És complicat perquè implica ballar sol i hi ha molt pocs balls amb parts individuals. Però sí que s'estan fent tutorials i ens han passat les cançons per poder anar avançant des de casa.

Roger Ricart

Vam veure la crida que va fer l'Ajuntament i una colla de Diables que ho havia fet a Barcelona. Acabàvem de rebre una comanda d'ulleres de protecció i pantalles que fem servir amb els nens quan surten de treballar i les hem donat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.