La soprano Victòria dels Àngels continua a la UCI, afectada d'una bronquitis


  • Comparteix:

La prestigiosa cantant dóna nom a l'Escola Municipal de Música

La prestigiosa cantant dóna nom a l'Escola Municipal de Música

La soprano catalana Victòria dels Àngels, vinculada a Sant Cugat a través de l'Escola Municipal de Música que porta el seu nom, continua ingressada a la UCI de la Clínica Teknon de Barcelona, a conseqüència d'una afecció respiratòria. La cantant, de 81 anys, va ingressar en aquest centre hospitalari el passat dijous per una 'bronquitis que s'ha complicat', i a hores d'ara es desconeix el temps que la soprano haurà de romanre hospitalitzada.

Victòria dels Àngels, nascuda l'1 de novembre del 1923 a Barcelona, és una de les més prestigioses sopranos espanyoles de la segona meitat del segle vint. Va debutar al Liceu l'any 1945 amb 'Les noces de Figaro' i en la seva llarga carrera ha interpretat obres com el 'Faust' de Gounoud i 'La vida breve' de Manuel de Falla, entre moltes altres. Tot i que es va retirar de l'òpera l'any 1979, ha continuat en actiu oferint recitals a tot el món.

El mes de novembre de l'any passat, la soprano va visitar la nostra ciutat amb motiu de la celebració dels 25 anys de l'Escola Municipal de Música, que porta el seu nom. Per celebrar aquest aniversari, i també els 80 anys de la cantant, el violinista Gerard Claret i l'Orquestra de Corda de l'Escola de Música van oferir un concert, al qual va assistir, entre d'altres personalitats, el director general del Gran Teatre del Liceu, Josep Caminal.

Entre d'altres distincions, Victòria dels Àngels posseeix el Gran Premi de l'Acadèmia Francesa al millor disc als anys 1953, 1955 i 1956, la Medalla d'Or del Gran Liceu de Barcelona (1955) i la de la ciutat de Barcelona (1958), la Banda de l'Ordre Civil d'Alfons desè el Savi (1962) i el Premi Nacional de Música del 1978.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.