Elisabet Franch torna a casa

Després de quatre anys a la Xina, la flautista serà professora d'un nou conservatori a Galícia


  • Comparteix:

Elisabet Franch, als estudis de Cugat Mèdia / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Elisabet Franch, als estudis de Cugat Mèdia / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

La flautista santcugatenca Elisabet Franch posarà punt final a la seva aventura xinesa al setembre i tornarà a l'estat en una nova etapa professional com a professora del Centro Superior de Música de Galicia. Aquesta feina, a més, li permetrà viure a Sant Cugat durant bona part de l'any, un fet que la música, Premi Ciutat de Sant Cugat 2013, valora molt després d'anys de periple internacional. Franch, que s'ha hagut de quedar a la ciutat des del febrer per les restriccions pel coronavirus, és actualment solista de l'orquestra de Tianjin, prop de Pekín.

ESCOLTA-HO

El conservatori ho ha anunciat a través de Youtube, on ha presentat els professors que en formen i en formaran part a partir del mes de setembre vinent. Franch ha explicat a Cugat Mèdia que aquesta proposta arriba en un moment 'perfecte' de la seva carrera i que el fet que provingui d'un centre superior suposa un reconeixement i 'una gran satisfacció'. Un nou repte en el món de la docència que posa punt final a quatre anys d'una experiència 'meravellosa', en paraules de la mateixa Franch.

La santcugatenca també remarca que el claustre està format per músics de gran nivell, procedents de formacions com la Filharmònica de Viena i la de Munic és 'un somni'. Tot plegat fa que se senti una música 'completa', ja que ja ha actuat com a solista internacional, ha format part de diverses orquestres, ha aconseguit guardons internacionals i ara també començarà a explorar la branca de la docència. Un fet que, remarca, només es pot aconseguir amb moltes hores de dedicació però que amb moments com aquest és quan nota que 'ha valgut la pena'.

La crisi del coronavirus
Com a membre de l'orquestra de Tianjin, Franch ha viscut de primera mà la incertesa derivada de l'extensió de la Covid-19. Això sí, l'ha pogut viure sencera des de Sant Cugat. Quan el gegant asiàtic va tancar, ella es trobava en plenes vacances de l'any nou xinès i ja no hi va poder tornar. Durant aquest temps, però, ha pogut seguir assajant amb l'orquestra a través de videoconferència i assegura que està 'molt agraïda' amb el tracte que ha rebut per part de la formació. La flautista va explicar-ho la setmana passada al 91.5 FM, al programa 'Sant Cugat a fons'.


Elisabet Franch

Serà una etapa nova en la docència amb nous reptes. L'agafo amb molta il·lusió, sobretot per poder tornar a casa després de quatre anys. Que un centre d'aquest nivell et truqui i t'ofereixi la plaça juntament amb membres de la Filharmònica de Viena, Munic i Galícia és un somni.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.