Literatura i cinema, una relació fructífera

JR Armadàs recomana films basats en obres literàries que també tenen els llibres com a fil conductor


  • Comparteix:

Un moment d''El diari de Bridget Jones'

Un moment d''El diari de Bridget Jones'

L'estreta relació entre llibres i cinema ha donat molts fruits al llarg de la història del setè art. JR Armadàs ha fet un pas més aquesta setmana al 'Sant Cugat a fons' per recomanar quatre pel·lícules basades en llibres que, a més, tenen un llibre com a fil conductor de la història. 'La història interminable', 'El Diari de Bridget Jones', 'La llibreria' i 'Death Note' són la selecció del periodista, escriptor i editor, que ha remarcat però que són només alguns dels títols que podrien haver entrat en la selecció.

ESCOLTA-HO

'El Diari de Bridget Jones', Sharon Maguire (2001)
Comèdia romàntica de referència basada en la novel·la del mateix nom d'Helen Fielding. Una britànica a la trentena (Reneé Zellweger) busca el seu lloc al món en aquest film on el seu dietari és el fil conductor de la història. Entre el repartiment també hi apareixen Hugh Grant i Colin Firth.


'La història interminable', Wolfgang Petersen (1984)
La història de Bastian Baltazar Bux en el món fantàstic del regne de Fantasia és un dels grans clàssics de la literatura juvenil del segle XX. Petersen va adaptar al cinema el llibre original de Michael Ende, on un llibre s'endú un nen que pateix assetjament escolar a un món màgic on arriba per intentar salvar l'Emperadriu Infantil. Els efectes especials es veuen més aviat rústics amb els ulls d'avui, però la història és tan captivadora com sempre.


'La llibreria', Isabel Coixet (2017)
Representant catalana en aquesta selecció, l'adaptació de la novel·la de Penelope Fitzgerald també gira al voltant dels llibres. En aquest cas, dels que li recomana la protagonista a un enigmàtic i ric jubilat, amb qui forja una relació molt propera. La llibreria és el centre de tota la història, situada a l'Anglaterra dels anys 50.


'Death Note', Shusuke Kaneko (2006, 2008, 2009)
El manga de Tsugumi Oba, il·lustrat per Takeshi Obata, ha estat adaptat diverses vegades al cinema i a la televisió, a més de la sèrie d'anime. La història gira al voltant d'una llibreta que cau per casualitat a les mans d'un jove estudiant. Tot nom que s'hi anoti, sempre i quan el seu posseïdor en conegui la cara, mor instantàniament. El jove decideix fer la seva pròpia justícia amb aquesta nova arma i un detectiu, L, intentarà aturar-lo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.