Les vendes de llibres per internet es tripliquen però les xifres d'aquest Sant Jordi són 'molt baixes'

El Gremi de Llibreters no preveu que, al Dia del Llibre ajornat al juliol, es puguin recuperar vendes


Temes relacionats

Les recomanacions literàries de personalitats de Sant Cugat per a un Sant Jordi des de casa (23/abr/20)

Llibreters i floristes santcugatencs dubten que el 23 de juliol sigui una bona data per Sant Jordi (20/abr/20)


  • Comparteix:

Sant Jordi 'trist' pel Gremi de Llibreters / Foto: ACN

Sant Jordi 'trist' pel Gremi de Llibreters / Foto: ACN

El Sant Jordi s'ha salvat gràcies a les vendes per internet que, en aquesta data, s'han triplicat en comparació amb un dia normal. Les comandes s'han fet a través de Libelista, que ha venut més de 1.600 llibres; Llibreries Obertes, amb 45.000 llibres venuts; i les webs o canals directes de llibreries. Així i tot, el Gremi de Llibreters afirma que són xifres 'molt baixes' i diuen haver viscut un Sant Jordi 'trist', tot i que la diada ha estat 'més animada' del que preveia pel suport que els lectors han mantingut amb els establiments. Tot i que no preveuen poder recuperar vendes el Dia del Llibre ajornat al juliol, encaren amb optimisme la nova data.

Libelista bat els seus rècords de vendes per Sant Jordi
La plataforma, impulsada pel Gremi de Llibreters, ha superat el seu rècord de vendes aquest 23 d'abril amb més de 1.600 exemplars venuts. Libelista 'ha desbordat totes les previsions' i la majoria dels clients, un 67%, han escollit rebre els llibres a casa.

Els tres títols més venuts en català en aquesta plataforma han estat 'Boulder' d'Eva Baltasar, 'Canto jo i la muntanya balla' d'Irene Solà i 'Guillem' de Núria Cadenes. En castellà, els llibres més venuts han estat 'La madre de Frankenstein' d'Almudena Grandes, 'Terra Alta' de Javier Cercas i 'La cara norte del corazón' de Dolores Redondo.

Durant el confinament Libelista ha duplicat les comandes i ha venut en total més de 9.000 llibres.

Llibreries Obertes s'apropa al milió d'euros en vendes
La iniciativa assumida per Òmnium Cultural de compra de llibres per avançat Llibreries Obertes ha arribat als 45.000 llibres venuts, una injecció de gairebé un milió d'euros per a les 457 llibreries adherides, entre les quals es troben les santcugatenques Alexandria Llibres, El Celler de Llibres, Pati de Llibres, Paideia i Abacus.

Els llibres més venuts en ficció durant aquesta diada han estat 'Canto jo i la muntanya balla' d'Irene Solà, 'Boulder' d'Eva Baltasar, 'Guillem', de Núria Cadenes, 'Que no t'expliquin contes', de Natza Farré i 'Gent Normal' de Sally Rooney.

En no-ficció, 'Dones valentes' de Txell Feixas, 'La força de la gent' de Jordi Borràs, 'Sàpiens' de Yuval Harari, 'Ho tornarem a fer' de Jordi Cuixart i 'Parlant amb tu d'amor i llibertat' d'Oriol Junqueras.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.