El Lumínic repetirà format el 2021

El festival mantindrà la programació i l'aposta per la dignificació de la feina del fotògraf després de la suspensió de l'edició d'enguany


  • Comparteix:

El festival manté les apostes que no s'han pogut fer enguany, com la de la fotògrafa Bego Antón / Foto: Bego Antón

El festival manté les apostes que no s'han pogut fer enguany, com la de la fotògrafa Bego Antón / Foto: Bego Antón

El festival de fotografia Lumínic havia de celebrar aquesta primavera la seva segona edició. Una aposta que, després d'un debut que havia satisfet els seus impulsors, havia de servir per aprofundir en la filosofia del certamen, centrat en el respecte als fotògrafs i a l'obra. La crisi del coronavirus ha obligat a canviar de plans els organitzadors, que després de valorar traslladar algunes activitats al maig i a la tardor, han decidit que el millor és deixar enrere el 2020 i traslladar el festival a l'any que ve. Dos dels seus codirectors, Bernat Millet i Marc Vidal, n'han parlat al 'Sant Cugat a fons'.

ESCOLTA-HO

'Estàvem il·lusionats per començar el festival, però hem hagut de prendre aquesta decisió', ha lamentat Millet, que remarca que la suspensió va arribar quan ja estava tot a punt per inaugurar el Lumínic, amb exposicions ja muntades. Una opció que s'ha triat en coordinació amb l'Ajuntament, que col·laborava en l'organització. Sobre què fer amb la feina feta per aquesta edició, Millet i Vidal han remarcat que el festival es treballa a un any vista i que no volien que tota la feina feta per tirar endavant l'edició 2020 fos 'en va'. Per això es mantindran exposicions, artistes i espais, però un any més tard. 'Hem parlat ja amb artistes i espais i ens han confirmat assistència', ha afegit Millet.

Enguany, la temàtica del festival era sobre les realitats paral·leles i s'havien buscat autors que expliquessin a través de la fotografia aquestes altres realitats. Vidal ha explicat que s'han aprofitat exposicions ja fetes i també se n'havien creat de noves a partir d'arxius dels mateixos autors en una oferta de la qual estaven 'molt satisfets'. En qualsevol cas, els dos codirectors es mostren esperançats de cara a l'edició de l'any que ve i també han volgut agrair a l'Ajuntament l'aposta pel festival i el suport 'al 100%' durant aquestes setmanes tan complicades.


Bernat Millet

Prendre aquesta decisió de postposar no ha sigut fàcil. Hem hagut de parlar-ho entre nosaltres i amb l'Ajuntament i arribar a aquesta decisió perquè algunes exposicions ja estaven muntades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.