Televisió en confinament amb segell santcugatenc

Tres propostes culturals santcugatenques fetes des del confinament


  • Comparteix:

La televisió ha estat una via d'escapament per a actors, companyies i entitats durant el confinament. La capacitat creativa santcugatenca no s'ha aturat tancats a casa i Youtube i les xarxes socials han envaït les xarxes amb propostes ben diferents. El 'Sant Cugat a fons' n'ha parlat amb tres d'aquestes produccions: 'En quarantena', amb la santcugatenca Nesa Vidauzarraga, 'El Viatge', de la companyia Fila Zero i 'Moragas TV' del Taller Jeroni de Moragas. Cadascuna té un punt de partida diferent, però totes coincideixen amb què tirar-les endavant ha suposat un gran aprenentatge i remarquen la bona acollida que han tingut.



ESCOLTA-HO

Ferran de Juan, de Fila Zero, ha assenyalat que estan fins i tot sorpresos de la bona acollida de la proposta, que suma més de 12.000 visualitzacions i també de la resposta que n'han rebut a través d'altres xarxes socials. Tot plegat va sorgir de la necessitat, ja que el confinament va enxampar la companyia en plena preparació d'una nova producció, 'El dinar', de Pere Pastor. Quan va sorgir la idea de convertir-ho en una sèrie de televisió, cadascú a casa seva, van constatar que el plantejament era massa difícil de traslladar a les condicions existents i per això van plantejar 'El viatge', que retrata les converses a les habitacions d'hotel d'un grup de persones que viatgen juntes.

'Per nosaltres ha estat una experiència molt positiva', ha assenyalat De Juan, que remarca que fins no havien fet mai res similar. La idea va sorgir del mateix Pastor, que va proposar que els mateixos actors es gravessin i, vista la predisposició, va animar-se a tirar endavant l'obra. La producció i muntatge ha anat a càrrec de la productora Enfocs i es pot veure a Youtube.

La proposta de Nesa Vidauzarraga, 'En Quarantena', també ha nascut del confinament i més aviat com una eina de 'supervivència creativa' davant la situació extrema que viu el món cultural. La santcugatenca i la seva parella, el també polifacètic actor Roger Julià, que viu a Barcelona, han tirat endavant aquesta proposta, que retrata la vida d'una parella que es troba, més o menys, en la mateixa situació personal que ells. La sèrie tracta situacions quotidianes que rodegen el confinament, plans de futur, la rutina i, fins i tot, el sexe a distància. Tot plegat a partir de la creativitat dels dos protagonistes, que reben també la visita d'altres noms de l'escena catalana com Toni Albà, Imma Sancho, Agnès Busquets i Isaac Alcayde.

La sèrie segueix en marxa i acabarà 'quan acabi el confinament' i avança al ritme que permet la seva situació personal. Pel que fa a la rebuda de la sèrie, Vidauzarraga confirma les sensacions de les quals parlava De Juan i remarca que la reacció a les xarxes ha estat molt bona. A més, la presència d'altres actors de renom també contribueix a augmentar el nombre de visites, el primer episodi n'acumula més de 1.600, i això els anima a seguir amb el projecte.

Una proposta molt diferent és la del Taller Jeroni de Moragas, 'Moragas TV' que s'ha llençat al món de la televisió com una activitat més que poden fer els seus usuaris per passar millor el confinament. Són episodis curts, d'un o dos minuts, on d'alguna manera o altra tots hi poden participar en funcions que s'adeqüin a les seves capacitats. Ells s'encarreguen de pensar els temes i de portar-los a la pràctica, amb l'assistència dels treballadors i el resultat final satisfà tant a usuaris com a responsables de l'entitat, que ho veuen com un projecte que pot tenir continuïtat més enllà del confinament.






Ferran de Juan

Ha sigut una experiència que no havíem fet mai. Fer una sèrie en confinament amb totes les dificultats que ha tingut ha sigut molt, molt, positiu.

Nesa Vidauzarraga

Jugant, que al final és el que fem i ens agrada fer, vam decidir provar aquest nou mitjà. Una cosa totalment desconeguda, però no hi tenim res a perdre. Va ser per no acabar bojos els dos.

Albert Rubí

Ha generat molta alegria fer aquests petits episodis de televisió. Jo crec que s'han sentit més capaços. Ho hem pogut vestir una mica i dona una sensació molt 'xula'. Crec que ens veurem obligats a continuar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.