El 'Paga-li, Joan' es reinventa i es ballarà de manera virtual

La comissió organitzadora farà un muntatge amb tots els vídeos enviats per la ciutadania


Temes relacionats

Sant Cugat es queda sense Festa Major, però no sense Concurs d'Arrossos (14/mai/20)

Sant Cugat planteja una gran festa ciutadana a la tardor per compensar la Festa Major ( 9/abr/20)


  • Comparteix:

Enguany, el 'Paga-li, Joan' serà virtual / Foto: Cugat Mèdia

Enguany, el 'Paga-li, Joan' serà virtual / Foto: Cugat Mèdia

El 'Paga-li, Joan' serà virtual. Amb la cancel·lació de la Festa Major de Sant Cugat, la comissió organitzadora ha decidit reinventar l'edició d'enguany i proposa a la ciutadania enregistrar un vídeo per mostrar els passos del tradicional ball del vano i el ram. Els santcugatencs que vulguin participar de la iniciativa poden enviar el vídeo amb el vano, dissenyat per l'Escola d'Art i que s'enviarà a les llars de la ciutat, a pagalijoan@gmail.com abans del 10 de juny.

El vano plegable que rebrà la ciutadania comptarà amb les instruccions per enregistrat al vídeo i poder participar, així, a la típica dansa local. A més, els participants disposaran de vídeos amb la música del ball i un tutorial per seguir els passos al canal de YouTube Paga-li, Joan.

La comissió organitzadora s'encarregarà de muntar un vídeo amb totes les propostes rebudes i que reproduirà el ball sencer. El resultat final es farà públic el 29 de juny a les vuit del vespre.

Laura Fernandez, membre de la Comissió del Paga-li Joan, ha explicat a Cugat Mèdia que, per ells, 'no tenia sentit' fer el ball 'un dia que no fos el de Sant Pere'. Per això, es van posar a treballar per 'buscar alguna alternativa' i la solució ha estat fer-ne una edició virtual. Des de la comissió esperen que la participació d'enguany sigui 'la mateixa o més'.

L'adaptació virtual d'aquesta cita tradicional de la Festa Major no ha estat l'única. El concurs d'arrossos, una de les cites més multitudinàries de la festa grossa organitzada pels Amics dels Veterans i La Regalèssia, també serà confinat. Amb aquestes dues propostes se celebrarà la festivitat de Sant Pere, el 29 de juny, i que comptarà amb una revetlla prèvia de vigília. L'Ajuntament continua treballant per complementar el concurs i el ball amb noves propostes.




Laura Fernandez

Quan ens va arribar la notícia que s'anul·lava la Festa Major i que es faria alguna celebració a la tardor, vam pensar que no tenia sentit fer el ball un dia que no fos el de Sant Pere. Vam decidir buscar alguna alternativa. Esperem que aquest any tinguem la mateixa participació o més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.