El Cor Jove del Conservatori, seleccionat per sortir a TV3 amb un vídeo musical fet durant el confinament

Es tracta del tema 'Evening Rise', cantat per 17 persones amb veus diferent però coordinades malgrat la distància


  • Comparteix:

El vídeo ha sigut seleccionat per al Canal 33 / Font: Youtube (captura de pantalla)

El vídeo ha sigut seleccionat per al Canal 33 / Font: Youtube (captura de pantalla)

El Cor Jove del Conservatori de Sant Cugat ha gravat i editat una actuació coral del tema 'Evening Rise' cadascú des de casa seva i ha estat seleccionat pel Canal 33, de TV3, per emetre's per televisió. En la cançó, les cares dels cantaires van apareixent progressivament, una a una, seguint l'estructura musical de la peça. L'edició ha anat a càrrec d'un dels cantaires, l'Albert Manyosa.

17 veus amb tessitures diferents i enregistrades de manera individual sonen com si estiguessin juntes sobre un escenari. 'Hi havia l'enyorança de cantar junts i va sortir d'ells la possibilitat de fer aquests vídeos. Al mateix moment, la Federació Catalana de Corals va rebre una oferta del Canal 33 per presentar vídeos i van escollir el nostre', ha explicat el director del cor, Raimon Romaní.



Cantar en coral té la seva complexitat. 'Vaig gravar prèviament amb piano la base musical, que és el que marca el ritme i la tonalitat que ha de cantar cadascú, després aquest piano desapareix, només és perquè tothom segueixi. Realment tothom canta sol i ningú sap que canten els altres', ha descrit el director.


Raimon Romani

'Jo vaig gravar prèviament en piano la base musical que és el que marca el ritme i la tonalitat que ha de cantar cadascú, després aquest piano desapareix, només és perquè tothom segueixi. Realment tothom canta sol i ningú sap que canten els altres'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.