Els Museus de Sant Cugat reobriran portes dimarts que ve amb les noves mesures

Després de dos mesos, el públic podrà accedir de nou als museus de la ciutat


Temes relacionats

Sant Cugat podria passar a la fase 1 del desconfinament dilluns vinent (18/mai/20)


  • Comparteix:

Les visites virtuals han estat l'única manera d'entrar als museus / Font: Cugat Mèdia

Les visites virtuals han estat l'única manera d'entrar als museus / Font: Cugat Mèdia

Els Museus de Sant Cugat es preparen per reobrir les seves portes al públic a partir de dimarts que ve. Així ho ha confirmat el director dels museus, Lluís Campins, que reconeix que ara s'han de preparar per adaptar-se a la nova situació posant les mesures de seguretat per a treballadors i visitants. La limitació a un terç de l'aforament, el distanciament entre els visitants i les mascaretes són algunes de les mesures que marcaran la nova realitat en aquests equipaments culturals.

ESCOLTA-HO

En aquest temps de confinament els museus han mantingut les portes tancades al públic, però han obert de bat a bat la finestra virtual. Durant aquests dos mesos han creat noves propostes i recursos que, com afirma Campins, 'poden seguir vigents després del desconfinament'. Han aprofitat aquest temps per dedicar-se a temes pendents com la part virtual que, per falta de temps o atendre altres prioritats, no s'havien fet abans.

Preguntat per com seran els museus en el futur, el director dels Museus de Sant Cugat opina que algunes coses canviaran en el futur més immediat, però un cop es torni a la normalitat 'no hi haurà una gran diferència en els usos culturals d'aquests equipaments'. 'El gran impacte que ha generat aquesta pandèmia quedarà a la memòria col·lectiva i, segurament, guardarem alguns costums, però no imagino tants canvis', assegura Campins.

Aquest dilluns els museus de Sant Cugat també s'han sumat a la celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM) amb un 'tour' virtual en directe, el Museum Quiz i demanant l'opinió dels participants sobre com ha de ser un museu. A partir de dimarts que ve, la ciutadania podrà tornar a gaudir dels museus de la ciutat. El Claustre del Monestir obrirà portes a partir del 26 de maig mentre que el Celler Modernista i el ViLab ho faran a partir del 30 o 31 de mai. Els espais recuperaran els horaris habituals però es limita l'aforament a un terç de la seva capacitat.


Lluís Campins

Ens estem preparant per obrir dimarts de la semana que ve amb totes les mesures de seguretat que tothom coneix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.