Apròpera torna amb un cicle de cinc concerts virtuals al juliol

Cantants de primer nivell protagonitzaran un concert temàtic setmanal que es podrà seguir per 'streaming'


  • Comparteix:

El cartell del festival / Foto: Apròpera

El cartell del festival / Foto: Apròpera

L'associació Apròpera es posa en marxa de cara a l'estiu amb un festival estiuenc adaptat a les circumstàncies. 'Apròpera Online' proposa un concert temàtic setmanal per streaming amb una alineació de primer nivell tots els dijous de juliol a les vuit del vespre, amb una repetició els dimarts a les deu de la nit. Belcanto, òpera barroca, alemanya, obres de Guinovart i Demestres i un monogràfic de Verdi protagonitzaran els espectacles, que s'emetran des d'un estudi professional per garantir la màxima qualitat de so. Els abonaments ja es poden comprar al web de l'associació Apròpera.

El president de l'entitat, Marc Sala, ha explicat al 'Sant Cugat a fons' que els beneficis del festival aniran íntegrament al fons de beques del programa per a joves cantants de l'associació, que arrencarà l'any vinent. Un destí al qual s'han compromès completament els cantants que formaran part del cicle, així com el pianista que els acompanyarà, Josep Buforn. Els abonaments són gratuïts per als socis d'Apròpera o per als qui se'n facin a partir d'ara, amb un cost de 50 euros l'any. Si es vol assistir a només un dels concerts, cada entrada individual costa entre 10 i 20 euros.

Sala ha remarcat a l'entrevista la qualitat del cartell i ha destacat la bona rebuda que està tenint la iniciativa. El festival arrencarà el 2 de juliol amb un recull d'obres d'Albert Guinovart i Alberto Demestres amb el mateix Demestres com a tenor juntament amb Antoni Comas, Mercedes Gancedo i Isabella Gaudí com a sopranos i Josep-Ramon Olivé com a baríton. Al piano, com durant tot el cicle, hi haurà Josep Buforn.



2 i 7 de juliol: Guinovart / Demestres, òpera d'avui. Amb Mercedes Gancedo i Isabella Gaudí, sopranos; Antoni Comas i Alberto Demestres, tenors; Josep-Ramon Olivé, baríton i Josep Buforn, pianista.

9 i 14 de juliol: Belcanto romàntic. Amb David Alegret, tenor; Carles Pachón, baríton i Josep Buforn, pianista.

16 i 21 de juliol: Òpera barroca. Amb Maria Hinojosa, soprano; Víctor Jiménez, contratenor i Josep Buforn, pianista.

23 i 28 de juliol: Òpera alemanya. Amb Sara Blanch, soprano; Marc Sala, tenor; Joan Martín-Royo, baríton; Eric Halfvarson, baix i Josep Buforn, pianista.

30 de juliol i 4 d'agost: Giuseppe Verdi. Amb Serena Sáenz, soprano; Carlos Cosías, tenor; Carlos Daza, baríton i Josep Buforn, pianista.




Marc Sala

Hem contactat amb un equip tècnic especialitzat. Ens hem posat les piles per digitalitzar-nos i l'opera no pot ser menys. Gravarem en alta definició, amb la màxima qualitat i a l'estudi de Josep Buforn.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.