Una prospecció amb georadar explora el subsòl del Monestir per potenciar recerca arqueològica

S'estudien uns 8.000 metres quadrats del Monestir inexplorats amb una tècnica no invasiva

Cultura

Publicat el 27/jun/20 per Joan Garcia

L'empresa santcugatenca SOT Prospecció Arqueològica ha explorat, a través d'un georadar, 8.000 metres quadrats inexplorats del subsòl del Monestir per impulsar recerca arqueològica. La tècnica és no invasiva i en un termini de 40 dies s'estudiaran i analitzaran els resultats obtinguts. El cost de la intervenció és de 7.000 euros amb la participació de l'Ajuntament, la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

Els treballs s'han desenvolupat en tres àmbits del Monestir. Els Jardins de Llevant, una part de la plaça de l'Om i l'espai existent davant de l'església i l'hort de l'abat.

Amb aquesta campanya, el georadar ha de permetre una primera localització de les construccions existents al subsòl per plantejar posteriorment una excavació arqueològica que aprofundeixi en el coneixement. Aquest fet vol millorar la història i la interpretació del Monestir i un tractament de l’entorn que posi en valor aquesta riquesa.

La presentació del georadar s'ha fet aquest dissabte amb la presència de la tinent d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha ressaltat que aquesta campanya vol saber que 'amaga' el subsòl del Monestir. El tècnic de l'empresa SOT Prospecció Arqueològica, Roger Sala, ha destacat que la seva feina ha de servir perquè els arqueòlegs puguin extreure els bons resultats d'aquest recinte històric.






DECLARACIONS

Roger Sala

La nostra feina és important per ajudar als arqueòlegs.

Your browser doesn’t support HTML5 audio