L'exposició 'Patufet on ets', flaire de Festa Major en la tornada a la normalitat

La mostra, dedicada a la figura d'Aureli Capmany, aterra a Sant Cugat per recuperar el contacte amb la cultura popular


  • Comparteix:

L'exposició 'Patufet on ets?' aterra a Sant Cugat aquest juliol per recordar la figura d'Aureli Capmany. La mostra, separada amb deu mòduls temàtics que perfilen la figura del folklorista català, es podrà visitar fins al 9 de setembre a la Casa de Cultura. És el primer contacte amb la cultura popular després del confinament de més de tres mesos obligat per la pandèmia causada per la Covid-19. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha oficialitzat aquest dimecres l'estrena de l'exposició en un acte que ha acabat amb diverses actuacions a la plaça de l'Om de les entitats de cultura popular de la ciutat.

La mostra itinerant 'Patufet on ets?' ja havia visitat molts indrets del país durant el 2018, 150è aniversari del naixement de Capmany. Ara, aterra a Sant Cugat per seguir projectant totes les facetes del polifacètic i incansable folklorista, i mantenir viva la flama de la cultura popular com ell sempre va voler. Dansa, teatre, rondalles i un llarg etcètera. 'És una figura importantíssima en la transmissió de la cultura popular al nostre país', ha comentat Maria Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme de la Generalitat.

La mostra significa la retrobada de Sant Cugat amb la cultura popular després del temps de confinament. 'L'exposició recull la història de la cultura popular i tradicional. I ens serveix per fer, en la setmana de Sant Pere i de la Festa Major, un petit homenatge', ha explicat Mireia Ingla.

L'exposició posarà punt final el 9 de setembre amb la representació al Monestir de l'obra de teatre 'La petita Capmany' a càrrec de La Roda. La peça explica l'ensenyament de Capmany a la seva filla.









Maria Àngels Blasco

És una figura importantíssima dintre de la transmissió de la cultura popular. I l'exposició és important per saber què va fer aquest senyor

Mireia Ingla

Aquesta exposició recull de forma genèrica tota la cultura popular i tradicional a través d'Aureli Capmany



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.