Sant Cugat tindrà un Sant Jordi alternatiu amb parades davant les llibreries

La festa del llibre i la rosa serà el 23 de juliol, però fora de la plaça d'Octavià


Temes relacionats

Els petits editors de Sant Cugat es reivindiquen en la crisi (24/abr/20)

Les floristeries i llibreries de Sant Cugat obren per Sant Jordi (20/abr/20)


  • Comparteix:

La plaça d'Octavià no serà escenari de la diada del llibre i la rosa / Foto: Localpres

La plaça d'Octavià no serà escenari de la diada del llibre i la rosa / Foto: Localpres

El dia del llibre i la rosa, l'alternativa al Sant Jordi anul·lat per la pandèmia de Covid-19, se celebrarà també a Sant Cugat. Serà, però, una programació molt diferent a la tradicional diada d'abril i Ajuntament i llibreters preveuen activitats diversos dies per aquesta inusual festa, que compta amb l'impuls de la Cambra del Llibre de Catalunya, el Gremi de Llibreters de Catalunya i el Gremi de Floristes. No hi haurà parades de llibreries a la plaça d'Octavià i, de moment, només el Celler de Llibres i Alexandria Llibres planegen posar una paradeta al carrer, davant de les mateixes botigues.

Segons ha pogut saber Cugat Mèdia, de moment les floristeries encara no han confirmat que se sumin també a la celebració, que haurà de comptar amb totes les mesures de seguretat seguint el protocol aprovat pel Procicat. Aquestes recomanacions inclouen, per exemple, celebrar una diada de proximitat i acostar-se a les llibreries locals en lloc de desplaçar-se fins a Barcelona i estableix altres restriccions com ara signatures de llibres amb cita prèvia i desinfeccions periòdiques de les paradetes.

Pel que fa als editors, diversitat d'opinions mentre s'espera una resolució definitiva. Algunes de les consultades per Cugat Mèdia optaran per anar igualment a la capital catalana, mentre que d'altres sí que volen ser a Sant Cugat per aquesta diada tan particular.

Cugat Mèdia també participarà de la celebració, durant la qual donarà a conèixer els guanyadors del 13è Concurs de Microrelats. Gairebé un centenar de treballs han participat d'aquesta edició del certamen, que enguany ha tingut una vessant solidària, ja que es van fer arribar tots els textos als malalts i sanitaris de l'Hospital Mútua de Terrassa, l'Hospital General de Catalunya i els CAP de Sant Cugat, amb la intenció de fer menys feixuc l'ingrés dels malalts i donar suport a tot el personal sanitari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.