Sant Cugat celebrarà la Festa del Llibre amb propostes durant dos dies

El Sant Jordi estiuenc arriba el 22 i el 23 de juliol després de ser ajornat per la pandèmia de la Covid-19


  • Comparteix:

La festa del llibre no tindrà enguany com a epicentre la plaça d'Octavià / Foto: Localpres

La festa del llibre no tindrà enguany com a epicentre la plaça d'Octavià / Foto: Localpres

La Festa del Llibre, l'alternativa al Sant Jordi anul·lat per la pandèmia de Covid-19, se celebrarà a Sant Cugat el 22 i 23 de juliol. Serà, però, una programació molt diferent a la tradicional diada d'abril i Ajuntament i llibreters preveuen activitats repartides per la ciutat amb la voluntat de complir amb les mesures especials de seguretat pel coronovirus.

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, explica que 'un dels nostres grans objectius com a Ajuntament és contribuir a reactivar l'activitat cultural a Sant Cugat. Per aquest motiu no hem dubtat ni un moment a sumar-nos a la iniciativa de celebrar una Festa del Llibre que ens ajudi a commemorar el Sant Jordi' ha explicat en un comunicat, on afegeix 'hem organitzat un programa d'actes, el primer d'aquestes característiques que fem en l'actual fase de represa, i hem ofert tot el nostre suport a les llibreries'. Madrona també ha fet una crida 'a la ciutadania per participar dels actes' i acostar-se a les llibreries per comprar llibres.

Tots els actes tindran un aforament limitat i s'assignaran cadires amb la distància física recomanada per les mesures de prevenció contra la Covid-19. Madrona ha explicat a Cugat Mèdia que estaran pendents de l'evolució dels contagis per acabar de decidir si s'han de prendre altres mesures durant aquestes dues jornades de celebració.

Programació (Es pot consultar actualitzada en aquest enllaç )


Dimecres 22 de juliol
- A les 18.30h i a les 19.30h, a la Rambla del Celler: Contes d'arreu. La iniciativa és donar a conèixer una mica més els 11.000 santcugatencs i santcugatenques que han vingut de països com el Marroc, Itàlia, Bolívia i la Xina. Roger Casadellà oferirà la lectura de 'La sort' i 'Els tres dies de la merla' i la Cia. Patawa explicarà 'Llum de colors' i 'El regal dels coloms'.

Dijous 23 de juliol

- De 10h a 22h, Llibreries obertes. Les llibreries Alexandria, Celler de Llibres i Abacus muntaran davant dels seus establiments una paradeta de llibres al carrer.

- De 17.00h a 20.30h, a la plaça dels Quatre Cantons: Exposició del Llibre Gegant i ball de gegants. Una mostra on es podran contemplar diversos exemplars del Llibre Gegant de Sant Cugat. Amb la participació dels Geganters de Sant Cugat.

- De 18h a 20h, a la plaça d'Octavià: 8a Taula d'Escriptors de Sant Cugat. A les 19.30h es farà, a més, la presentació de la revista 'Món Sant Cugat'. Més de 20 escriptors i escriptores de Sant Cugat han confirmat la seva presència en aquesta proposta que organiza Totmedia amb la col·laboració d'Alexandria Llibres i Òmnium Cultural.

- A les 19h i a les 20h, a la Rambla del Celler (davant El Celler de Llibres): La llegenda del drac de Sant Cugat, a càrrec de la Cia. Tian Cusidó. Llegenda que explica els orígens de la serralada de Collserola i com Sant Cugat va viure protegida per un drac que va llaurar els camps i vigilar que la nostra vil·la no fos saquejada per enemics. Una història on la princesa és una dona amb iniciativa, les àvies són persones a qui val més escoltar per la saviesa acumulada, i el drac no és tan dolent com sembla. La proposta està organitzada per Can Ninot.

- De 18h a 21h, a diferents punts de la ciutat: Músics al carrer. Actuacions musicals al carrer Villà, a la plaça Doctor Galtés i a la plaça d'Octavià.

La il·lustració del cartell promocional de la Festa del Llibre és d'Irene Dotti Luna, alumna de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat .

Cugat Mèdia també participarà de la celebració, durant la qual donarà a conèixer els guanyadors del 13è Concurs de Microrelats. Gairebé un centenar de treballs han participat d'aquesta edició del certamen, que enguany ha tingut una vessant solidària, ja que es van fer arribar tots els textos als malalts i sanitaris de l'Hospital Mútua de Terrassa, l'Hospital General de Catalunya i els CAP de Sant Cugat, amb la intenció de fer menys feixuc l'ingrés dels malalts i donar suport a tot el personal sanitari.


Esther Madrona

El format d'activitats que proposem centrades en els dies 22 i 23 de juliol, defuig del concepte de Sant Jordi del qual estem acostumats a viure i a celebrar. No estem parlant d'una diada d'un dia on hi hagi totes les parades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.