Andreu Gomila guanya el Premi de Poesia Gabriel Ferrater amb 'Felanitx'

El guardó està dotat amb 8.530 euros, una escultura del santcugatenc Pep Codó i la publicació de l'obra a Edicions 62


  • Comparteix:

L'escriptor i periodista mallorquí Andreu Gomila és el guanyador de la 18a edició del Premi de Poesia Gabriel Ferrater per la seva obra 'Felanitx'. El premi, organitzat per l'Ajuntament, Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, és un dels més ben valorats del país amb una dotació econòmica de 8.530 euros, la publicació de l'obra per part d'Edicions 62 i una escultura de l'artista santcugatenc Pep Codó. El jurat ha destacat la 'intensitat lírica de l'evocació, l'interès sostingut dels poemes curts i la tensió emotiva de l'obra'.

El guanyador s'ha donat a conèixer aquest dijous al Claustre del Monestir. Gomila ha explicat que amb aquesta obra ha intentat 'dotar Felanitx de categoria mítica' i explicar, des de la seva mirada, les històries que envolten l'indret. Un viatge introspectiu amb el qual Gomila ha volgut anar més enllà de descriure espais i fenòmens exteriors per reflexionar sobre ell mateix.

Autor de diversos llibres de poesia, novel·les i assajos, Gomila presenta a 'Felanitx' una obra de dues parts. La primera està integrada per un poema de prop de 450 versos dedicats a Felanitx, la població on va crèixer i hi va tornar al cap dels anys, mentre que la segona part està formada per 21 poemes breus. El llibre sortirà publicat a la tardor.

L'edició d'enguany del premi ha rebut 49 originals. Les obres havien de ser inèdites en el seu conjunt, en llengua catalana i amb una extensió màxima de 64 pàgines. El jurat ha estat format per Jordi Cornuella, Xavier Folch, Enric Sullà, Marta Pessarrodona i Marc Romera.

Andreu Gomila
Gomila va nèixer a Palma el 1977. És poeta, novel·lista, crític literari i teatral i periodista cultural especialitzat en arts escèniques. Del 2010 al 2017 va ser director del setmanari Time Out Barcelona i és autor d'una desena de llibres. La seva obra s'ha traduït al castellà, al francès, a l'estonià i al croat.




Andreu Gomila

Jo he necessitat primer descobrir el món per després anar cap a mi. Això passa sobretot quan tens fills. Els nens veuen el món a través teu. La manera de controlar-ho és saber qui ets tu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.