Soze: 'No vull que el meu art estigui condicionat per l'espectador, per això no revelo la meva identitat'

L'artista santcugatenc ha fet pública la seva obra al seu portal web per acostar-les al públic


  • Comparteix:

Soze ha fet un recull de les seves obres per publicar-les al web i a Instagram / Font: Soze

Soze ha fet un recull de les seves obres per publicar-les al web i a Instagram / Font: Soze

L'art és una necessitat innata d'expressar sensacions i pensaments. Però qui decideix què és art i què no ho és? És un concepte molt abstracte que no només depèn del valor que pugui aportar l'artista en particular, sinó també de la interpretació que en faci l'espectador i de les sensacions que li provoqui una obra. Cugat Mèdia parla amb Soze, artista santcugatenc que es va endinsar en el món del grafiti als anys 90 i que ara continua amb la seva vocació de creació, tot i que en un altre registre.

'El meu art no depèn de si li agrada a algú o no. És una creació que no vull que estigui condicionada per l'espectador, per això prefereixo no revelar la meva identitat'. D'aquesta manera Soze reivindicava la importància de la llibertat de l'artista per crear allò que 'necessita expressar de forma innata'. Rebutja l'academicisme i defensa que 'l'artista trobi el seu propi estil' i que es guiï per la seva creativitat. En el seu cas, ha deixat de banda l'etapa del grafiti però continua vinculat a la pintura. La seva obra actual es basa en la tècnica d'oli sobre cartró, tot i que no descarta que en un futur pugui fer servir el llenç per imprimir les seves creacions. Amb aquest nou registre, Soze vol aconseguir un 'acabat més professional, però no comercial', una declaració d'intencions per mantenir l'essència del seu art a banda de les possibles crítiques del públic.

En l'era digital en què totes les obres estan a l'abast de tothom només amb un clic, l'artista està convidat a participar de la creació artística. 'El vertader valor dels clàssics és la reinterpretació que cada artista pugui fer de l'obra. No es tracta de fusilar cap creació, sinó de dir la teva i, d'alguna manera, homenatjar l'artista'. 'La reinterpretació varia en funció de la generació, cadascuna troba un significat diferent segons el context en el qual s'emmarca i, per tant, l'art també té la funció de definir un moment concret de la història'. Soze argumenta que l'art es regeix per la 'llei del pèndol', segons la qual cada generació fa en contrari que la seva predecessora, no necessàriament com a símbol de desacord o rebel·lia, sinó per trencar amb allò que està establert per crear coses noves.

Pel que fa al grafiti, Soze reconeix que és una disciplina que sovint es relaciona amb el vandalisme però que això és una generalització. 'Com a tot arreu, hi ha obres que agraden més que d'altres però això no ha d'englobar a tots els artistes que es dediquen a això'. Tot i haver deixat aquesta etapa enrere, Soze continua vinculat a aquest registre, ara com a espectador, mentre continua amb les seves creacions. L'artista ha fet públiques les seves obres al portal web per acostar-les al públic. Això sí, sempre mantenint en secret la seva identitat.



Soze

Jo el que tampoc vull és que la gent influeixi en allò que pinto. No dic que m'és igual si a la gent li agrada o no, però no vull que la meva expressió depengui de si a la gent li agrada o no.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.