Jaume Claret estrena el curtmetratge 'Ella i jo' al Festival de Cinema de Sant Sebastià

El jove santcugatenc competeix en la categoria Nest Film Students


  • Comparteix:

Jaume Claret s'ha inspirat en les pintures de la seva àvia i la seva tieta / Foto: Jaume Claret

Jaume Claret s'ha inspirat en les pintures de la seva àvia i la seva tieta / Foto: Jaume Claret

El santcugatenc Jaume Claret estrena el seu darrer curtmetratge, 'Ella i jo', a la secció Nest Film Students del Festival de Cinema de Sant Sebastià. La peça és el resultat final del seu any i mig com a estudiant un postgrau de Creació a l'Elías Querejeta Zine Eskola de Donosti. Jaume Claret ret en part homenatge a l'obra pictòrica de la seva àvia Roser, que va quedar relegada a la del seu avi que va ser més prolífica. Els escenaris on s'ha rodat el curtmetratge són el pis de l'àvia, al barri de l'Eixample, i l'estudi de la seva tieta a Valldoreix.

Claret s'ha inspirat en les pintures de la seva àvia Roser Agell i la seva tieta Paulina Muxart per construir una història que gira al voltant de mare i filla, totes dues pintores, i la seva relació a distància. La Gemma de 23 anys marxarà a viure a un petit estudi a Grècia mentre la Queralt, de 56, intenta sense èxit posar-se en contacte amb ella.

El santcugatenc explica que va ser arrel d'unes missives que s'enviaven la seva àvia i la seva tieta d'on va sorgir la idea de crear 'aquest diàleg on la mare intenta posar-se en contacte amb la seva filla però sense resposta'. Tot plegat en el context del pis de la seva àvia al barri de l'Eixample 'un espai que es perdrà perquè vivia de lloguer' i que Jaume Claret ha plasmat per tenir-ho 'com a record', i l'hivernacle de la seva tieta Valldoreix.


Trailer Ella i jo from Jaume Claret Muxart on Vimeo.



Claret s'ha envoltat de família i amics per construir aquest relat. Les intèrprets del curtmetratge són ni més ni menys que la seva mare i la seva antiga professora de literatura del batxillerat, un experiment que ha resultat tot un èxit. 'Va ser posar la meva mare davant la càmera i veure que la imatge era molt potent.' A més, les pintures que apareixen al curtmetratge són les obres reals de la seva àvia i la seva tieta.

El treball de Claret ha estat escollit d'entre 348 treballs enviats per 165 escoles de cinema de 49 països.



Jaume Claret

L'estudi de la Queralt, la mare, és pis de l'Eixample dels meus avis. En part el curtmetratge va néixer de la urgència de capturar aquest pis i retenir-lo cinematogràficament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.