El llibre 'Tradicions santcugatenques' de Rogeli Pedró, traduït en braille


  • Comparteix:

Pedró ha donat un exemplar d'aquest llibre amb resums en diferents idiomes i en brailles a la Biblioteca del Mil·lenari

Pedró ha donat un exemplar d'aquest llibre amb resums en diferents idiomes i en brailles a la Biblioteca del Mil·lenari

El santcugatenc Rogeli Pedró, autor del llibre 'Tradicions santcugatenques' ha lliurat a la Biblioteca del Mil·lenari un exemplar d'aquesta obra en versió braille. El llibre inclou també resums en diferents idiomes, amb la voluntat d'acostar la història de la nostra ciutat a totes aquelles persones que ho vulguin, sense limitacions ni idiomàtiques ni sensorials.

L'objectiu de Rogeli Pedró és que, totes aquelles persones que hi tinguin interès, puguin apropar-se a la història de Sant Cugat i conèixer millor el seu patrimoni popular i les seves tradicions a través del seu llibre sense topar-se amb barreres ni idiomàtiques ni tampoc sensorials.

És per això que ha fet una edició del seu llibre que inclou resums en diferents idiomes així com en versió braille. Per a Pedró, tot i que cada cop hi ha més sensibilització sobre la necessitat d'adequar les ciutats als invidents, eliminant obstacles i barreres arquitectòniques, aquest esforç també s'ha de fer en l'àmbit intel·lectual. Ell, diu, hi ha volgut aportar el seu petit gra de sorra.

Rogeli Pedró

És un esforç que s'ha de fer també en el terreny intel·lectual, i que ja està fent l'ONCE. Crec que tots hem d'aportar el nostre gra de sorra per donar a conèixer la història de Sant Cugat.


Precisament un membre de l'ONCE, Antonio Casado, ha estat el responsable de fer la traducció en el sistema braille.

Amb la mateixa voluntat, aquesta edició, que es pot trobar ja a la Biblioteca del Mil·lenari, inclou també resums en diferents idiomes, perquè tant els estrangers que viuen aquí com aquelles persones que viuen fora puguin conèixer millor les tradicions de la nostra ciutat.

Rogeli Pedró




El llibre 'Tradicions santcugatenques' descriu el cicle festiu santcugatenc, recollint celebracions com l'Aplec de Sant Medir o el ball del Paga-li Joan, per citar-ne algunes de les més significatives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.